Η τέχνη του ψησίματος είναι μια παράδοση που συνδυάζει πολιτισμό, τεχνική και γεύσεις, επηρεάζοντας την καθημερινή ζωή και τις γαστρονομικές μας συνήθειες. Το διήμερο σεμινάριο "Τέχνη του Ψησίματος: Από το Αντικριστό στην Τέλεια Ψησταριά" επιδίωξε να αναδείξει τη μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο έλαβε χώρα στις 10 και 11 Μαρτίου 2025 στις εγκαταστάσεις στη Νέα Αλικαρνασσό. Η εκδήλωση προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις παραδοσιακές τεχνικές του κρητικού αντικριστού και να ανακαλύψουν τα μυστικά του ψησίματος.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πώς να ψήνουν τέλεια αρνί, γουρουνόπουλο και ψάρι, ενώ παράλληλα εξερεύνησαν σύγχρονες μεθόδους ψησίματος σε κάρβουνο. Οι ενότητες του σεμιναρίου περιλάμβαναν την ιστορία και τη φιλοσοφία του αντικριστού, καθώς και τεχνικές μαριναρίσματος και σερβιρίσματος, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους συμμετέχοντες.
Οι εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι καταξιωμένοι executive chefs Μάριος Κυρλάκης και Αντώνης Καραολάνης, οι οποίοι, μαζί με την εξαιρετική ομάδα τους, συμπεριλαμβανομένων των Μάνου Τσικαλά, Βιτώρου Μαρίνας, Νεονάκη Δημήτρη και Μαρίας Καφετζάκη, μετέδωσαν τις γνώσεις και το πάθος τους για τη γαστρονομία.
Δείτε φωτογραφίες εδώ: