Από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα, οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη θα πλημμυρίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας! Αυτή η ξεχωριστή δράση επιτυγχάνεται με την πολύτιμη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία και εντάσσεται στο έργο «Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026», το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και τη συμμετοχή φορέων της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κρητικής γαστρονομίας, έξι μάγειρες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης θα παρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας της Κρήτης, προσφέροντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους διπλωμάτες του Ο.Η.Ε. Παράλληλα, θα προβληθούν οι δυνατότητες του τουρισμού και του πολιτισμού της Κρήτης σε ειδικούς χώρους.
Αυτή η δράση δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Οργανισμού να γνωρίσουν και να απολαύσουν την κρητική διατροφική κληρονομιά, καθώς και την γευστική και υγιεινή της διάσταση. Στόχος είναι να αναδειχθεί το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία στοχεύει στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξή της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού. Το τελικό αξιακό πλάνο επικεντρώνεται στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και στην ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.
Αυτή η πρωτοβουλία υπόσχεται να ενισχύσει τη διεθνή εικόνα της Κρήτης, προβάλλοντας την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της και τα ύψη της πολιτιστικής της ταυτότητας.