Από σήμερα, Δευτέρα 24 Μαρτίου, έως 28 Μαρτίου, οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη (Vienna International Center – V.IC.) θα γεμίσουν με τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας. Αυτή η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία και στο πλαίσιο του έργου "Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026", που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και τη συμμετοχή φορέων της Κρήτης.
Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας, 6 σεφ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, θα παρουσιάσουν 35 χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομικής κουλτούρας και του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης, παρέχοντας καθημερινά 2.000 γεύματα προς τα στελέχη και τους διπλωμάτες του Ο.Η.Ε. Παράλληλα, θα προβάλλεται ο πολιτισμός και ο τουρισμός της Κρήτης σε ειδικούς χώρους μέσα στους εγκαταστάσεις.
Αυτή η δράση δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την κρητική διατροφική κληρονομιά, να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη γεύση και τη διατροφική αξία της κρητικής κουζινάς. Οι παρευρισκόμενοι θα γίνουν πρεσβευτές του οράματος της Περιφέρειας Κρήτης, που επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και στην ανάδειξή της ως Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού.
Ο στόχος της δράσης είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του στην διεθνή σκηνή, ενώ ταυτόχρονα προάγεται η διατροφική παράδοση και κουλτούρα της Κρήτης σε παγκόσμιο επίπεδο.