Στις 2 Απριλίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των Δήμων Μαλεβιζίου και Ηρακλείου για το ΒΟΑΚ, με το Μενέλαο Μποκέα να εμμένει στην άποψη του και να βροντοφωνάζει «όχι» στη διχοτόμηση του Γαζίου, που προβλέπει η νέα χάραξη του μεγαλύτερου έργου που θα γίνει ποτέ στην Κρήτη.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου με νέες του δηλώσεις επανέλαβε ότι "ένα κομβικής σημασίας ζήτημα για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Μαλεβιζίου και συμπλήρωσε:
"Οτιδήποτε δεν προβλέψει κάθετες διαβάσεις, κόμβο με όλες τις κινήσεις και cuts and covers (σε Σκαφιδαρά, Άγιο Πανελεήμονα, Αγάκου Μετόχι), θα μας βρει απέναντι στο σύνολο ως κοινωνία. Περιμένουμε όλοι μας, δε θέλουμε να καθυστερήσει ούτε μια μέρα και δεν είμαστε εμείς που το καθυστερούμε.
Ο Δήμος χρειάζεται να αναζωογονηθεί κι όχι να στραγγαλιστεί, όπως διαφαίνεται με βάση τη νέα χάραξη"
Ο Δήμος Μαλεβιζίου εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους νέους οδικούς κόμβους που προβλέπονται στον σχεδιασμό. Ο Δήμος είναι υπέρ της δημιουργίας του κόμβου ΠΑΓΝΗ, ωστόσο ζητά βελτιωτικές παρεμβάσεις ώστε να εξυπηρετεί όλες τις κινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων από και προς το Γάζι. Παράλληλα, αντιτίθεται στην κατάργηση του ημικόμβου της Αχλάδας, καθώς αυτός εξυπηρετεί σημαντικά την περιοχή της Αγίας Πελαγίας, η οποία παρουσιάζει έντονη τουριστική και οικιστική ανάπτυξη. Ο ημικόμβος κατασκευάστηκε μετά από επίμονες προσπάθειες και αντιδράσεις των κατοίκων και η κατάργησή του αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Οι θέσεις του Δήμου εστιάζουν στη διατήρηση της προσβασιμότητας και στη βελτίωση των συγκοινωνιακών υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.