Σήμερα, το Μαλεβίζι, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, γιορτάζει με υπερηφάνεια την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν δοξολογίες, παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον ηρωισμό και τη θυσία των αγωνιστών για την ελευθερία.
Στην περιοχή του Μαλεβιζίου, οι τοπικές αρχές, μαθητές, σύλλογοι και κάτοικοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης. Οι εκδηλώσεις συνδυάζουν τον εορτασμό της εθνικής ανεξαρτησίας με τον θρησκευτικό χαρακτήρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που τιμάται την ίδια ημέρα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλες τις Δημοτικές ενότητες θα σημάνουν χαρμόσυνα. Έπαρση της Σημαίας στα Δημοτικά Καταστήματα Γαζίου, Κρουσώνα και Τυλίσου.
Δημοτική Ενότητα Γαζίου
ΩΡΑ 10:00 π.μ.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γάζι. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια του Γυμνασίου Γαζίου Δήμητρα Πελιτάρη.
ΩΡΑ 12:00 μ.μ.
Παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι.
Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα
ΩΡΑ 10:00 π.μ.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Κρουσώνα. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η μαθήτρια της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Κρουσώνα Μαρία Φρυσουλάκη.
ΩΡΑ 10:40 π.μ.
Τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον Κρουσώνα
Επιμνημόσυνη δέηση
Καταθέσεις Στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
Εθνικός Ύμνος
Δημοτική Ενότητα Τυλίσου
ΩΡΑ 9:30 π.μ.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Τύλισο. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσουν οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Τυλίσου, Κωνσταντίνα Βιστάκη και Μαρία Ροδουσάκη.
ΩΡΑ 10:00 π.μ.
Τελετή στο Ηρώο Πεσόντων στην Τύλισο
Επιμνημόσυνη δέηση
Καταθέσεις Στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
Εθνικός Ύμνος
*Στις λοιπές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις
και ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοτήτων.