Μενέλαος Μποκέας | "Το Μαλεβίζι Μπορεί"

Το Μαλεβίζι Μπορεί

Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την αλλαγή για όλους μας!Μαζικά, συλλογικά, συμμετοχικά! Έχοντας ως αφετηρία τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια και την εντιμότητα σε κάθε μας βήμα!

Γιατί αυτός ο τόπος είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του. Οι αγωνίες, ο μόχθος, η καθημερινότητά τους! Τα όνειρα, οι προσδοκίες και οι ελπίδες τους.

Μια κοινωνία, περήφανη, δυναμική, που διεκδικεί να αποκτήσει ξανά την αξία που της αναλογεί.Μια κοινωνία που αντιλαμβάνεται πρωτίστως ότι… Το Μαλεβίζι Μπορεί!

Μενέλαος Μποκέας

Το Μαλεβίζι πρέπει να είναι για την καθεμιά και τον καθένα από εμάς μια μεγάλη αγκαλιά. Μια αγκαλιά γεμάτη κουράγιο, ευκαιρίες, και προσδοκίες.

Σε αυτές τις προσδοκίες θέλω να ανταποκριθώ.

Γιατί το Μαλεβίζι μπορεί!Μπορεί να φτάσει ψηλότερα!Μπορεί να πρωτοστατήσει και να καθορίσει τις εξελίξεις!

Στείλε το μήνυμα σου στον Μενέλαο Μποκέα   tomalevizimporei@gmail.com

Τα Νέα ΤηςΠαράταξης

"Το Μαλεβίζι μπορεί !" Τα τελευταία νέα της Παράταξης του Μενέλαου Μποκέα

ΥποψήφιοιΣυνδυασμού

 • Μιχάλης Αλμπαντάκης
  Μιχάλης Αλμπαντάκης
  Επιχειρηματίας
 • Χρυσούλα Λυρώνη
  Χρυσούλα Λυρώνη
  Επιχειρηματίας
 • Μιχάλης Βρέντζος
  Μιχάλης Βρέντζος
  Επιχειρηματίας
 • Γιώργος Πετούσης
  Γιώργος Πετούσης
  Επιχειρηματίας
 • Μπάμπης Κουτσογιάννης
  Μπάμπης Κουτσογιάννης
  Εκπαιδευτικός - Επιχειρηματίας
 • Γεώργιος Ρεράκης
  Γεώργιος Ρεράκης
  Μάγειρας
 • Kωνσταντίνα (Τάνια) Πλουμή
  Kωνσταντίνα (Τάνια) Πλουμή
  Υποψήφια Διδάκτωρ
 • Γρηγόριος Περυσινάκης
  Γρηγόριος Περυσινάκης
  Μελισσοκόμος
 • Μενέλαος Σκουλούδης
  Μενέλαος Σκουλούδης
  Επιχειρηματίας
 • Γεωργία Χαιρέτη
  Γεωργία Χαιρέτη
  Ιατρός
 • Εμμανουήλ Γενναράκης
  Εμμανουήλ Γενναράκης
  Επιχειρηματίας
 • Ιωάννης Βάμβουκας
  Ιωάννης Βάμβουκας
  Επιχειρηματίας
 • Καλλιόπη Ζαχαράκη Αργύρη
  Καλλιόπη Ζαχαράκη Αργύρη
  Φοιτήτρια

Απόψεις υποψηφίων

Σπύρος Καλλέργης- Τα νέα της Παράταξης ``Ενωμένο Μαλεβίζι``

Κώστας Μαμουλάκης- Τα νέα της Παράταξης ``Νέοι Δρόμοι``

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Μιχάλης Αλμπαντάκης
Επιχειρηματίας

Το Μαλεβίζι είναι ο τόπος μου. Σε αυτόν γεννήθηκα το 1984 και μεγάλωσα, έχοντας στόχο της ζωής μου να μείνω, να δημιουργήσω και να τον στηρίξω.

Ολοκλήρωσα τη μαθητική μου ζωή, αποφοιτώντας από το Ενιαίο Γενικό Λύκειο Γαζίου, ενώ συνέχισα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φοιτώντας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και στο ΤΕΙ Κρήτης, λαμβάνοντας το πτυχίο στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας.

Η απόκτηση της οικογένειας μου, η σύζυγος μου Κατερίνα Ανδρουλιδάκη και οι δύο μου κόρες, είναι η κορύφωση της προσωπικής μου ευτυχίας.

Η ενασχόληση δε με το χώρο των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα με την Cretan Mill και τον Όμιλο Αλμπαντάκη, αποτελεί το επαγγελματικό μου επιστέγασμα, μέσα από το οποίο στόχος μου είναι να στηρίξω τον τόπο μου, τα προϊόντα του και φυσικά τους συμπολίτες μου

Με την πρωτοπόρο πορεία μου ως επιχειρηματίας και τις θέσεις αιχμής τις οποίες κατέχω ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου, έχω καταφέρει σε ηλικία μόλις 35 ετών να συγκαταλέγομαι στους ανθρώπους που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και δη το χώρο του ελαιολάδου.

Με τα Κοινά ξεκίνησα την ενασχόληση ως φοιτητής, μετέχοντας σε φοιτητικές παρατάξεις, παράγοντας έργο και απτά αποτελέσματα για τη φοιτητική Κοινότητα του Πανεπιστημίου.

Φτάνοντας στο σήμερα, κοινό χαρακτηριστικό με την περίοδο εκείνη και κίνητρο για τη διεκδίκηση της ψήφου των συμπολιτών μου είναι μόνο η θέληση μου για ανιδιοτελή προσφορά, μέσα από τη Γνώση, την εμπειρία μου και την επιστημονική μου κατάρτιση.

Ως ενεργός πολίτης του Μαλεβιζίου, επιθυμώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τον τόπο μου μέσα από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέες καινοτόμες ιδέες, πρωτοβουλίες και ενέργειες, αποφασίζοντας έτσι και την κάθοδο μου στις εκλογές του ερχόμενου Μάη 2019, στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα.

*Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης είναι υποψήφιος  με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

Χρυσούλα Λυρώνη
Επιχειρηματίας

Η Χρυσούλα Λυρώνη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλέσσα του Δήμου Μαλεβυζίου το 1983.

Είναι το δεύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας του Ανδρέα και της Σοφίας Λυρώνη, οι οποίοι εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι στο ΠΑΓΝΗ. Ο πατέρας της έχει διατελέσει επί 8 χρόνια Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Καλεσσών και νυν Τοπικός Σύμβουλος.

Είναι παντρεμένη επί 10 χρόνια με τον επιχειρηματία Γεώργιο Ν. Πάγκαλο και μητέρα δύο παιδιών, του Νικολάου και της Βασιλείας.

Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Γαζίου το 2001. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΑΤΕΙ Κρήτης. Έχει ολοκληρώσει το Προγράμματα Εκπαίδευσης Αμπελουργίας και Οινολογίας στο ΕΚΠΑ και Εμπορικής Διαχείρισης και Λογιστικής ELS.

Τη διετία 2000-2002 εργάστηκε ως βοηθητικό προσωπικό στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλεσσών.  Την περίοδο 2005-2006 ολοκλήρωσε την πρακτική της για την απόκτηση πτυχίου στον Δήμο Γαζίου. Επί τρία  χρόνια (2007-2009) διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου του Δήμου Γαζίου.

Από το 2012 έως και σήμερα εργάζεται στους τομείς προβολής, προώθησης και διαχείρισης προσωπικού στην εταιρεία Pagalos Group η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό, ξενοδοχειακό και εμπορικό τομέα με έδρα το βιομηχανικό πάρκο Τυλίσσου.

Επιπροσθέτως ασχολείται με τη μεταποίηση πρωτογενών προϊόντων ελαιολάδου και κρασιού.

*Η Χρυσούλα Λυρώνη είναι υποψήφια με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα
Μιχάλης Βρέντζος
Επιχειρηματίας

Ονομάζομαι Μιχάλης Βρέντζος, είμαι γιος του Στρατή Βρέντζου και της Σταματίας Βρέντζου Τριαλώνη. Έχω τρεις αδελφές , τη Βάλια, τη Γωγώ και την Πόπη. Είμαι παντρεμένος με την Ειρήνη Δαριβιανάκη κι έχουμε δύο γιους τον Στρατή και τον Αντώνη.

Γεννήθηκα το 1982 στο Καβροχώρι του Δήμου Μαλεβιζίου όπου και μεγάλωσα. Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στο Γάζι και είμαι πτυχιούχος τους Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Α ΤΕΙ Κρήτης.
Επαγγελματικά εργαζόμουν στις οικογενειακές επιχειρήσεις που είχε ιδρύσει ο πατέρας μου Στρατής Βρέντζος που είναι από τους πρώτους που δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο Γάζι με διάφορες επιχειρήσεις από το 1975 ως και σήμερα.

Αποκορύφωμα της επιχειρηματικής του ενασχόληση ήταν το 2003 η ίδρυση της ΗΡΑΚΛΕΙΟ LOTTERY AE (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ), σε συνεργασία με μια ομάδα από πράκτορες του ΟΠΑΠ.
Από το 2016 έως και σήμερα είμαι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΡΑΚΛΕΙΟ LOTTERY AE, που αριθμεί 17 καταστήματα και 62 άτομα προσωπικό και δραστηριοποιείται σε όλο το νομό Ηρακλείου.

Η επιθυμία να συμμετέχω στις εκλογές του Μαΐου στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα προκύπτει από την επιθυμία μου να συνεισφέρω στον τόπο μας (που μας έχει όλους ανάγκη) όπως μπορώ και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Μαλεβίζι. Γιατί, ΤΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ ΜΠΟΡΕΙ!

Με εκτίμηση
Μιχάλης Βρέντζος

*Ο Μιχάλης Βρέντζος είναι υποψήφιος  με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

Γιώργος Πετούσης
Επιχειρηματίας

Ο Γιώργος Πετούσης είναι κάτοικος της Αμμουδάρας Γαζίου. Γεννήθηκε το 1977 στο Βανκούβερ Καναδά όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του. Ένα χρόνο μετά επιστρέφουν οικογενειακώς στην Ελλάδα και αποφασίζουν να ζήσουν μόνιμα στο Γάζι όπου αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης ιδρύοντας την πρώτης τους ταβέρνα.

Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Γάζι στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παντρεύτηκε την Ζωή Παπανικολάου με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Μαρίνα και την Αναστασία μετακομίζοντας στην Αμμουδάρα όπου ζει μέχρι και σήμερα.

Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ασχολείται από νεαρή ηλικία με τον χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Η ομώνυμη πλέον οικογενειακή Ταβέρνα «ΠΕΤΟΥΣΗΣ» μετακομίζει από το Γάζι στην Αμμουδάρα σε ιδιόκτητο οικόπεδο και το 2004 ιδρύεται και το ξενοδοχείο ΠΕΤΟΥΣΗΣ. Όντας ανήσυχο πνεύμα και προοδευτικός άνθρωπος, το 2000 παράλληλα με την εστίαση, ιδρύει με τον αδερφό του Βασίλη την δική τους επιχείρηση καφέ μπαρ «ΣΑΛΟΥΝ», η οποία γνωρίζει τεράστια επιτυχία την εποχή εκείνη. Καθώς όμως οι υποχρεώσεις της οικογενειακής επιχείρησης μεγαλώνουν και προβλέποντας την άνοδο του τουριστικού κλάδου, αποφασίζει να πουλήσει το «ΣΑΛΟΥΝ» και να ασχοληθεί πιο ενεργά με τον τομέα αυτό.

Το 2006, ιδρύει μαζί με τον αδερφό του Βασίλη την ΜΙΝΟΑΝ ΓΚΑΖ ΑΕ , δημιουργώντας μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγραερίου στην ΒΙΠΕ Τυλίσου. Το 2008 ιδρύουν και την ΚΡΕΤΑ ΓΚΑΖ ΑΕ επεκτείνοντας την δραστηριότητα τους στην εμπορία, χύμα και εμφιαλωμένου υγραερίου, έχοντας πια κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο της κρητικής αγοράς.

Ερασιτεχνικά ασχολείται με το TAE KWON DO και το κυνήγι.

*Ο Γιώργος Πετούσης είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

Μπάμπης Κουτσογιάννης
Εκπαιδευτικός - Επιχειρηματίας

Γεννημένος στις Κορφές Μαλεβιζίου το 1965 Παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Κρανιωτάκη Μαρία (καταγωγής Κρουσσώνα Μαλεβιζίου) και έχουν τρία παιδιά. Το Μανόλη απόφοιτο της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Την Έλενα τελειόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και τη Στέλλα μαθήτρια Γ’ τάξης του Λυκείου Γαζίου και υποψήφια πανελλαδικών εξετάσεων.

Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου

Υπηρετεί ως Δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ασχολείται με τη βιομηχανική παραγωγή και εμπόρια ζωοτροφών.

 Κοινωνική δραστηριότητα:

 Πρόεδρος του συλλόγου Φοιτητών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου το 1983 με την παράταξη της ΠΑΣΠ

 Αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κορφών

 Αντιπρόεδρος της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

 Δράση στον Αθλητισμό:

 Ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟ Κρουσσώνα (1982-1992)

 Πρόεδρος του ΠΑΟ Κρουσσώνα (1999-2002)

 Μέλος της διοίκησης του ερασιτέχνη ΟΦΗ (2002-2006)

 Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ (2003)

 Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΟΦΗ (2004)

 Δράση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση:

 Νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου με τον συνδυασμό «Κοινωνία των Πολιτών» του Νομάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαρρή από το 2002 έως το 2006.

 Εκλεγμένος Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου

 Πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου

 Νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου με τον συνδυασμό « Πολιτών Νομαρχία» της Νομάρχου Ηρακλείου Ευαγγελίας Σχοιναράκη

 Αντινομάρχης Ηρακλείου σε θέματα μέσων μαζικής μεταφοράς 2007 -2008

 Δράση στο Δήμο Μαλεβιζίου

 Εκλέγετε 1ος Δημοτικός σύμβουλος στο Γάζι στις εκλογές του 2010

 Αντιδήμαρχος Δήμου Μαλεβιζίου (2010-2014) σε θέματα παιδείας

 Εκλέγετε 4ος Δημοτικός σύμβουλος στο Γάζι στις εκλογές του 2014

 Αντιδήμαρχος Δήμου Μαλεβιζίου (2014-2016) σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης

 Δάσκαλος στο 1ο δημοτικό Κρουσσώνα (2016-2018)

 Δάσκαλος στο 2ο δημοτικό Κρουσσώνα (2018-2019)

"Επέλεξα τον συνδυασμό του Μενέλαου Μποκέα, καθώς γνωρίζω ότι είναι ένας νέος άνθρωπος γεμάτος όρεξη, και οράματα για τον τόπο αυτό. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στο έργο του καθώς έχω παιδεία, σεβασμό και ειλικρίνεια απέναντι στους συμπολίτες μου. Υπηρετούσα και θα συνεχίσω να υπηρετώ με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια. Επιθυμώ να βοηθήσω και να προσφέρω στον τόπο μας τίμια και σωστά, με την εμπειρία και τις επιστημονικές μου γνώσεις ως εκπαιδευτικός και έμπειρος γνωστής των προβλημάτων του Δήμου μας."

Ο Μπάμπης Κουτσογιάννης είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Το Μαλεβίζι Μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

Γεώργιος Ρεράκης
Μάγειρας

Ονομάζομαι Ρεράκης Γεώργιος του Εμμανουήλ και της Άννας.

 

Γεννήθηκα το 1963 στη Ροδιά Μαλεβιζίου, όπου κατοικώ έως και σήμερα. Είμαι παντρεμένος με την Κυριακή Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια ενοικιάσεως εξοπλισμού catering.

Έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά, την Άννα, τον Μανώλη και την Μαρία-Ιωάννα. Είμαι τελειόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επιχειρήσεων ηρακλείου και τα τελευταία 15 χρόνια εργάζομαι ως Α' Μάγειρας στο κέντρο πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων <<Οι Κουρήτες>>.

Από νεαρή ηλικία εξασκώ το επάγγελμα αυτό, καθώς έχω εργαστεί σε Ποντοπόρα πλοία, εστιατόρια και ξενοδοχεία εντός και εκτός Κρήτης.

Η ενεργή ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, ενώ το τελευταίο έτος είμαι Πρόεδρος της Αθλητικής ομάδας Ροδιάς.

Στόχος μου είναι κάθε μέγιστη δυνατή βελτίωση του τόπου μου σε όλους τους τομείς.

Τα ζητήματα στα οποία χρειάζεται να δοθεί έμφαση είναι τα εξής:
•Να γίνει ο τόπος μας πιο φιλικός και βιώσιμος στην καθημερινότητα των πολιτών (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, πάρκινγκ, αδέσποτα κλπ).
•Στήριξη της Νεολαίας με την ενίσχυση πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.

*Ο Γεώργιος Ρεράκης είναι υποψήφιος  με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

Kωνσταντίνα (Τάνια) Πλουμή
Υποψήφια Διδάκτωρ

Η Kωνσταντίνα (Τάνια) Πλουμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γάζι ενώ η καταγωγή της είναι από τα Ζωνιανά και το Βενί Μυλοποτάμου. Είναι κόρη του Κώστα Πλουμή και της Ευαγγελίας Παραγιουδάκη που διατηρούσαν τον πρώτο φούρνο της περιοχής του Γαζίου.

Σπουδές:

Φοίτησε στα σχολεία του Γαζίου και ξεκίνησε τις σπουδές της το 2004 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποφοιτώντας από το τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών. Αποφοιτεί με άριστα από το διεθνούς φήμης Gemological Institute of America (παράρτημα Ιταλίας) και συνεχίζει τις Ακαδημαϊκές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Open University for Scotland. Σήμερα είναι υπ. Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και μελετάει θέματα όπως: Περιβαλλοντική διαχείριση, Περιβαλλοντικά οικονομικά, Σχεδιασμός πόλεων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή κ.α.

Εκτός των Ακαδημαϊκών της σπουδών, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στην επιστήμη του Περιβάλλοντος, Θερινά πανεπιστήμια και έχει συμμετάσχει σε εθνικά, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια.

Εργασία:

Ως μέλος μιας σκληρά εργαζόμενης οικογένειας, έμαθε από πολύ νωρίς τι θα πει χειρωνακτική εργασία. Εργάστηκε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων σε διάφορες «παραδοσιακές φοιτητικές θέσεις εργασίας» ενώ παράλληλα είχε πολύ ενεργό δράση στην φοιτητική κοινότητα.

Στη συνέχεια εργάστηκε σε οργανισμούς όπως το National Trust for Scotland, το Μουσείο “Our Dynamic Earth”, σε συμβουλευτικές εταιρίες στην Σκωτία αλλά και πιο πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σήμερα, παράλληλα με τη διδακτορική της έρευνα, εργάζεται ως βοηθός καθηγήτριας, κάνει ατομική συμβουλευτική σε προπτυχιακούς φοιτητές, ενώ διδάσκει μαθήματα του προπτυχιακού κύκλου κατά το θερινό εξάμηνο.

Διακρίσεις και Βραβεία:

Κατά τα μαθητικά της χρόνια απέσπασε το πρώτο βραβείο σε Μαθηματικό διαγωνισμό στο Ηράκλειο. Έχει επίσης λάβει υποτροφίες για τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Open University for Scotland. Στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης βρίσκεται με υποτροφία από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) αλλά και από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Έχει λάβει υποτροφίες για μετεκπαιδεύσεις επίσης από οργανισμούς όπως: ALTER-NET, UNEP (United Nations Environmental Programme) και Maptionnaire.

Το 2017 βραβεύεται πρόταση που είχε κατατεθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της “Blue Growth” και αποδέχεται πρόσκληση (μαζί με τα υπόλοιπα 2 μέλη της ομάδας) της Ευρωπαϊκής προεδρίας για το COMPET meeting που διοργανώθηκε για τους Υπουργούς Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μάλτα.

Σήμερα, έχει την τιμή να συμμετέχει ως η μόνη «μη Αμερικανίδα» σε ομάδα νέων ερευνητών του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης που σκοπό έχει τον συγκερασμό των επιστημών με στόχο την επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων.

 Συλλογικότητες:

Από τα μαθητικά της κιόλας χρόνια είχε ενεργό ρόλο στη μαθητική κοινότητα (Πρόεδρος τάξης, Δεκαπενταμελές, διδασκαλία χωρών κ.α.). Κατά τα φοιτητικά της χρόνια, συμμετείχε ενεργά στις πολιτιστικές δράσεις του Πανεπιστημίου και δεν υπήρξε ποτέ μέλος φοιτητικών παρατάξεων. Η προσφορά της στην πολιτιστική φοιτητική κοινότητα είχε αναγνωριστεί μάλιστα από τον τότε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δρ Τρούμπη. Επιλεκτικά υπήρξε:

- Μέλος της οργανωτικής επιτροπής των πρώτων πανελλήνιων φοιτητικών φεστιβάλ παραδοσιακών χορών τα οποία έλαβαν χρησμοδότηση από οργανισμούς όπως η Aegeanair, ΟΠΑΠ, Υπουργείο Πολιτισμού κ.α.

- Ιδρυτικό μέλος του Φοιτητικού συλλόγου Κρητών Μυτιλήνης «Ερωτόκριτος».

- Η γενική συντονίστρια του φεστιβάλ «Αθιβολές»

- Υπεύθυνη του χορευτικού τμήματος του Φοιτητικού συλλόγου Κρητών Μυτιλήνης «Ερωτόκριτος».

Σήμερα είναι μια από τις 3 νέες επιστήμονες που επιλεχθήκαν να εκπροσωπούν την ομάδα «Growing Women in Science» του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης που στόχο έχει την ανάδειξη γυναικών σε ηγετικούς ρόλους. Παράλληλα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος που αποφοίτησε και ενεργό μέλος της Ελληνοαμερικάνικης κοινότητας της Βοστώνης.

Εθελοντισμός και προσφορά στην κοινωνία:

Τέλος, ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της μέχρι τώρα πορείας της. Ενδεικτικά: υπήρξε εθελόντρια στους Special Olympics 2011, στο χαμόγελο του παιδιού, σε οργανισμούς για το περιβάλλον όπως «The Conservation Volunteers» και στους «Royal Botanic Gardens of Edinburgh». Σήμερα, συμμετέχει εθελοντικά στην επιτροπή πολιτιστικών οργανώσεων του Μαλιώτειου πολιτιστικού κέντρου της Βοστώνης.

Ως μια από τις πρώτες μαθήτριες του Νίκου Μαρή (Δάσκαλος παραδοσιακών χορών) στον πολιτιστικό σύλλογο Γαζίου, δε θα μπορούσε παρά να συνεχίσει να μεταδίδει όλα αυτά που διδάχθηκε με τόση αγάπη και σεβασμό για την παράδοση. Έτσι από τα σχολικά της χρόνια μέχρι και σήμερα, δεν έχει σταματήσει να διδάσκει Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς όπου κι αν βρίσκεται μεταδίδοντας έτσι την αγάπη της για την παράδοσή μας σε όλο τον κόσμο.

*Η Τάνια Πλουμή είναι υποψήφια με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα
Γρηγόριος Περυσινάκης
Μελισσοκόμος

Ονομάζομαι Γρηγόριος Περυσινάκης του Γεωργίου και της Ρεγγίνας το γένος Μαυράκη.

 

Γεννήθηκα το 1988 στην Τύλισο του Δήμου Μαλεβιζίου όπου και κατοικώ μόνιμα.
Το 2006 αποφοίτησα από το Ενιαίο Γενικό Λύκειο Γαζίου και συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Τεχνικών Υπολογιστών και Μηχανών Γραφείου του ΙΕΚ Ξυνή Αθηνών.

Είμαι μελισσοκόμος-παραγωγός και πιστεύω στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, που σίγουρα έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μου και από το 2010 ως και σήμερα έχω διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου, ενώ την τελευταία τετραετία είμαι Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με αίσθημα ευθύνης, αλλά και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και την ανιδιοτελή προσφορά μου στα κοινά, συστρατεύομαι με την παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα.

Θεωρώ ότι, ως γέννημα-θρέμα Μαλεβιζιώτης, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανάγκες της περιοχής μου και μπορώ με τις γνώσεις και τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου να συνεισφέρω στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συνδημοτών μου.

Ο πρώτος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις μέρες μας χρειάζεται ανθρώπους με νέες ιδέες, δραστήριους, με αγάπη για τον τόπο και όρεξη για προσφορά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, τον οποίο γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, θεωρώ ότι συγκεντρώνει όλες εκείνες τις ικανότητες για μια σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου. Πιστεύω, επίσης, ότι μέσα από την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει αποδείξει ότι είναι άριστος στη διοίκηση και τη διαχείριση δυναμικού (ανθρώπινου και μη).
Για τους λόγους αυτούς στηρίζω τον Μενέλαο, γιατί έχω την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει να παλεύει για τη νέα γενιά και για το Μαλεβίζι.

Στόχος όλων μας, πρέπει να είναι ο κοινός αγώνας για να μπορέσει το Μαλεβίζι να γίνει Δήμος-πρότυπο.

Γιατι το Μαλεβίζι Μπορεί!

*Ο Γρηγόριος Περυσινάκης είναι υποψήφιος  με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα
Μενέλαος Σκουλούδης
Επιχειρηματίας

Ονομάζομαι Μενέλαος Σκουλούδης.

 

Γεννήθηκα στο Βενί Μυλοποτάμου το 1972. Από το 1990 μένω μόνιμα στο Γάζι Μαλεβιζίου.

Το 1995 δημιούργησα την επιχείρησή μου, κατάστημα ενδυμάτων ''Μενέλαος Μόδα'' , όπου και διατηρώ ακόμα.

Είμαι παντρεμένος με τη Ελένη Αναγνωστάκη και έχουμε αποκτήσει 3 παιδιά , την Μαριρένα-φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Κατερίνα-μαθήτρια 2ας Λυκείου και την Φιλία μαθήτρια 3ης Δημοτικού.

Από το 2000 ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά. Πιο συγκεκριμένα ήμουν στο συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου μέχρι το 2017.

Από το 2006 εκπροσωπώ την επιχειρηματικότητα του Γαζίου στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου από τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.

Είμαι αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και στην Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, είμαι Ορκωτός Πραγματογνώμονας του Επιμελητηρίου και Εκπρόσωπος των Εργοδοτών στην επιτροπή Τ.Δ.Ε του ΕΦΚΑ Ηρακλείου.

O Μενέλαος Σκουλούδης είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ¨Το Μαλεβίζι Μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα.

Γεωργία Χαιρέτη
Ιατρός

Γεννήθηκα και κατοικώ στο Γάζι Μαλεβιζίου.

Οι γονείς μου ήταν ο Νίκος και η Αικατερίνη Χαιρέτη το γένος Τζωράκη. Είμαι μητέρα δύο κοριτσιών.

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Έκανα την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Έχω εργαστεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Είμαι Διευθυντής ΕΣΥ στο Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας.

“Πάνω απ' όλα με ενδιαφέρει
να ζω σε μία πόλη που σέβεται
τους κατοίκους της”

*Ο Γεωργία Χαιρέτη είναι υποψήφια  με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

Εμμανουήλ Γενναράκης
Επιχειρηματίας

Γεννήθηκα το 1956 στην Ροδιά Μαλεβιζίου. Είμαι παντρεμένος με την Αικατερίνη Ροδίτη και έχω δύο παιδιά. Τον Γιώργο ο οποίος είναι παντρεμένος με την Στέλλα Πιλάτου και έχουν δύο παιδιά, και τον Κώστα ο οποίος είναι παντρεμένος με την Σαμάνθα Μιχαλάκη και έχει δύο παιδιά.

Είμαι Συνταξιούχος του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι μαζί με τα παιδιά μου στον χώρο της εστίασης στην οικογενειακή μας επιχείρηση στην Ροδιά.

Έχω διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος επι σειρά ετών, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Μέλος σε διάφορες επιτροπές του Δήμου, Τοπικός Σύμβουλος Ροδιάς, και πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ροδιάς.

Ήμουν μέλος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Ροδιάς επί σειρά ετών ενώ έχω συμμετάσχει σε πληθώρα ημερίδων και συνεδρίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 Όραμα μου, η ευημερία και ανάπτυξη του τόπου μας!

*Ο Εμμανουήλ Γενναράκης του Γεωργίου είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

 

Ιωάννης Βάμβουκας
Επιχειρηματίας

Ο Ιωάννης Βάμβουκας γεννήθηκε στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, όπου έζησε μέχρι τα 14 του.

 

Γιός του Κωνσταντίνου Βάμβουκα και της Χρυσούλας συνταξιούχων αρτοποιών.

Ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση του στο Ηράκλειο και από το 2003 διαμένει μόνιμα στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου.

Από νωρίς ανέπτυξε κοινωνικές δράσεις με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της Κρητικής και ιδιαιτέρως της τοπικής παράδοσης με την ενεργή συμμετοχή του σε σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Σήμερα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των οικοδομικών επιχειρήσεων - άντληση σκυροδέματος- υπηρεσίες δικτύου αλλά και στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.

Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Χνάρη τεχνικό ακτινολόγο και έχουν ένα κοριτσάκι 6 ετών.

*Ο Ιωάννης Βάμβουκας είναι υποψήφιος  με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα

Καλλιόπη Ζαχαράκη Αργύρη
Φοιτήτρια

Η Καλλιόπη Ζαχαράκη Αργύρη είναι το τρίτο από τα παιδιά της γνωστής αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας του Γιώργου Ζαχαράκη με καταγωγή από τα Ζωνιανά Μυλοπόταμου και της Ιωάννας Βατσινά από το Ηράκλειο.

Γεννήθηκε το 1994 στον Άγιο Σύλλα του Δήμου Ηρακλείου και μεγάλωσε εκεί στα πλαίσια μιας παραδοσιακής και δεμένης οικογένειας που της δίδαξε από νωρίς την ενότητα, την αλληλεγγύη και τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα του τόπου μας. Χάρη στην δουλειά των γονιών της οι οποίοι είναι κατ επάγγελμα αγροτοκτηνοτρόφοι η Πόπη ήρθε από νωρίς σε άμεση επαφή με τον πλούσιο πρωτογενή τομέα του τόπου μας με τον οποίο και ασχολήθηκε ενεργά συμβάλλοντας δραστήρια στην οικογενειακή επιχείρηση ακόμα και πριν την ενηλικίωση της.

Η αγάπη της για την φύση και τον πρωτογενή τομέα της παράγωγης μοιραία την οδηγούν μετά την αποφοίτηση της από το τρίτο γενικό λύκειο Ηρακλείου στην εισαγωγή της στην Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων. Η ακαδημαϊκή της πορεία κατά την διάρκεια των μέχρι τώρα σπουδών της αποδεικνύεται λαμπρή καθώς έχει διακριθεί με υψηλές βαθμολογίες στην πλειοψηφία των ακαδημαϊκών της μαθημάτων. Ενδεικτικό σίγουρα είναι το γεγονός ότι η Πόπη εργάστηκε για 4 συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα ως αμειβόμενη βοηθός καθηγητή στο θερμοκήπιο ανθοκομίας και στο θερμοκήπιο μεσογειακών δενδροειδών καλλιεργειών του ΤΕΙ Κρήτης.

 Η Πόπη μόλις στα 24 της χρόνια έκτος από την αξιόλογη ακαδημαϊκή της πορεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια όμορφη και δεμένη οικογένεια με τον επιφανή επιχειρηματία Γαζίου Ιωάννη Αργύρη με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο γιους. Ο ρόλος της μητέρα όπως παραδέχεται και η ίδια είναι σίγουρα το πιο σημαντικό κομμάτι στην ζωή μιας γυναίκας καθώς μέσω αυτού μπορει να διαμορφώσει από την αρχή το χαρακτήρα, το ήθος, και την προσωπικότητα των παιδιών της.

Η απόφαση της Πόπης να ασχοληθεί με τα κοινά και πιο συγκεκριμένα να συνταχτεί στο πλευρό του υποψήφιου δήμαρχου Μενέλαου Μποκέα με την παράταξη «Το Μαλεβίζι μπορει!» δεν ήταν καθόλου εύκολη. Το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια με τους πολιτικούς να υπόσχονται πολλά και να υλοποιούν λίγα ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους η Πόπη δεν θέλησε από την αρχή να μπει στο πολιτικό στίβο.

Καθοριστική ωστόσο φαίνεται να στάθηκε η προσωπική της σχέση και επικοινωνία με τον επικεφαλή της παράταξης «Το Μαλεβίζι μπορεί!» Μενέλαο Μποκέα ο οποίος και κατόρθωσε να της εμφυσήσει το όραμα του για ένα διαφορετικό πολίτικο σκηνικό στην τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο θα βασίζεται στην διαφάνεια , την συλλογική ενεργή δράση και την δημιουργικότητα.

Σε αυτό το όραμα του Μενέλαου Μποκέα η Πόπη κατάφερε να δει ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για εκείνη ως κάτοικο του Δήμου Μαλεβιζίου αλλά και ένα αξιόλογο μέλλον για τα δυο της παιδιά . Αυτός είναι τελικά και ο λόγος για τον οποίο η Πόπη αποφάσισε όχι μόνο να στηρίξει την παράταξη του Μενέλαου Μποκέα αλλά και να γίνει ενεργό της μέλος διεκδικώντας την ψήφο των δημοτών ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Γάζι.

Αυτός είναι ο τρόπος που η Πόπη αποφάσισε να συνδιαμορφώσει μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές της παράταξης ένα καλύτερο μέλλον αντί να κάθεται να το περιμένει δικαιώνοντας το σύνθημα του συνδυασμού: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Η Καλλιόπη Ζαχαράκη Αργύρη είναι υποψήφια με τον συνδυασμό "Το Μαλεβίζι Μπορεί" του Μενέλαου Μποκέα.