Αναμφίβολα ένας κλάδος ο οποίος έχει δεχθεί αρκετά "χτυπήματα" τα τελευταία χρόνια είναι αυτός της ελαιοπαραγωγής, με τη μια "αναποδιά" να διαδέχεται την άλλη.
Ωστόσο οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο των τιμών το ερχόμενο διάστημα, ενώ αρκετοί είναι οι παραγωγοί που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή ώστε να πουλήσουν.
Όπως τονίζει στο maleviziotis.gr, ο γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο του ελαιόλαδου, Μιχάλης Αλμπαντάκης, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αναμένεται να υπάρχουν καλύτερες τιμές ειδικότερα προς το καλοκαίρι, προτρέποντας παράλληλα αρκετούς ελαιοπαραγωγούς να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:
"Αυτή τη στιγμή οι τιμές κυμαίνονται από 2,50 έως 2,80 το κιλό, ενώ στις περιπτώσεις του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου οι τιμές αγγίζουν και τα 3 ευρώ. Οι παραγωγοί της Κρήτης βρίσκονται σε αναμονή, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από την Ιταλία, γεγονός που μας φέρνει αισιοδοξία σχετικά με το μέλλον του ελαιόλαδου. Μέσα στους επόμενους μήνες και ειδικότερα στο καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να δούμε μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές".
Το πλήγμα με την εστίαση
Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που φαίνεται πως έχουν παίξει ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών αυτή τη στιγμή αλλά και στις δυσκολίες του προηγούμενου διαστήματος, έχει να κάνει με την εστίαση και το γεγονός ότι είναι κλειστή τόσους μήνες. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης μετά το Πάσχα, τότε είναι ακόμη πιθανότερο να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για άνοδο των τιμών και για ένα καλύτερο μέλλον για το "πολύπαθο" κρητικό λάδι.