Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η διάθεσή μας ανεβαίνει.
Εκτός από τον στολισμό του σπιτιού σειρά πρέπει να πάρουν και οι χριστουγεννιάτικες συνταγές. Εκείνες που έχουμε κρατήσει γραμμένες σε ένα παλιό τετράδιο και τις εμφανίζουμε κάθε χρόνο.
Όμως πέρα από τα κλασσικά μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και την βασιλόπιτα, υπάρχουν και άλλες συνταγές που ίσως και να μην γνωρίζετε μέχρι τώρα, και πιο συγκεκριμένα ροφήματα.
Ένα από τα πιο χειμερινά και χριστουγεννιάτικα ροφήματα είναι φυσικά η ζεστή σοκολάτα και το ζεστό τσάι. Έχετε όμως δοκιμάσει red velvet σοκολάτα ή ένα ζεστό spicy τσάι ;
Εάν όχι τότε δείτε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα ροφήματα, δίνοντας μία διαφορετική πινελιά στα χριστουγεννιάτικα αφεψήματά σας.
Ζεστή σοκολάτα red velvet
Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια γευστική παραλλαγή του κλασικού ροφήματος σοκολάτας. Η ζεστή σοκολάτα red velvet έχει ελαφριά γεύση, είναι νόστιμη και εύκολη να την προετοιμάσεις. Επιπλέον είναι η ιδανική επιλογή για movie night!
Υλικά
400 γρ. γάλα καρύδας
2-4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.σ. κακάο, σε σκόνη
1 στικ κανέλα
50 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα
αφρόγαλα
κουβερτούρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκιά τη θέλουμε μπορούμε ν βάλουμε από 2 κ.σ. εώς και 4 κ.σ.), το κακάο, την κανέλα και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
Σερβίρουμε σε 2 κούπες με το αφρόγαλα και την τριμμένη σοκολάτα.
Για το σερβίρισμα
αφρόγαλα
κουβερτούρα, τριμμένη
Ζεστό spicy τσάι
To κλασικό και καταπραϋντικό τσάι είναι καθημερινή επιλογή για εμάς τους tea lovers. Όμως, επειδή η ρουτινά δεν κάνει καλό στην ψυχική μας κατάσταση και η καινούρια ή μια έξυπνη παραλλαγή του κλασικού τσάι είναι πάντα ευπρόσδεκτη στην καθημερινότητά μας, το δεύτερο αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων – ο καφές είναι σταθερά στην πρώτη θέση – γίνεται πιο spicy και διπλά θρεπτικό χάρη στο χυμό φρούτων που περιλαμβάνει.
Υλικά
1 φλιτζάνια νερό
1/8 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
1 κανέλα
ι φακελάκι τσάι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2κουταλάκια του γλυκιού χυμό ανανά
1 κουταλάκια του γλυκιού χυμό λεμονιού
Δες τη διαδικασία παρασκευής εδώ.