Κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο (στήθος ή μπούτια)
4 μεσαίες πατάτες, σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
2 φλ. τσαγιού ντοματίνια (ή κανονικές ντομάτες κομμένες στα τέσσερα)
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
6 κολοκυθάκια μέτρια,κομμένα στη μέση
1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές,τα κολοκυθάκια,τα καρότα και τις ελιές σε ένα μεγάλο μπολ και το κοτόπουλο σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε το μισό από το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα πάνω από τα λαχανικά και το άλλο μισό από αυτά τα υλικά στο κοτόπουλο.
Ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί ,ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστετα ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
Πασπαλίστε με φρέσκο δυόσμο το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Σερβίρετε και περιχύστε το κοτόπουλο με λίγο από το ζουμί του ταψιού.Προαιρετικά ρίχνουμε επάνω λίγη φρέσκια μυζήθρα.
φωτό:piaxabay