Ανδρουλάκης: Και ο Μητσοτάκης προτιμά την lifestyle πολιτική παρά τον σοβαρό διάλογο

206
Προβολές
Διαφήμιση
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο email-gate, είπε ότι το πρόστιμο των 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να παρακρατηθεί από την τακτική επιχορήγηση  του κράτους προς τη ΝΔ.

Για την ακρίβεια, το email gate, τη στεγαστική κρίση, τη χρήση των social media στο πεδίο της πολιτικής, μίλησε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έδωσε έμφαση στο υψηλό κόστος ζωής λέγοντας: «Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές ο κόσμος έχει προβλήματα, θέλει δεσμεύσεις και προτάσεις κι όλα τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία. Η ουσία είναι αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία κυρία πήγε κοντά του, είπε το πρόβλημα χιλιάδων μικροσυνταξιούχων της χώρας και η απάντησή του ήταν ενός ανθρώπου που περιφρονεί τα προβλήματα των απλών πολιτών.

Εμείς έχουμε δώσει απάντηση στο πρόγραμμά μας. Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Και όχι να έχουμε αυτήν την εικόνα. Αυτή η πρόταση κοστίζει γύρω στα 600 εκατ. ευρώ».

Αναρωτήθηκε δε: «Ασκεί καλή οικονομική πολιτική ένας Πρωθυπουργός, όταν ο λαός επί των ημερών του έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη στις 27 χώρες της ΕΕ; Επιχειρηματολογεί ότι δεν ευθύνεται γιατί είναι εξωχώρια η ακρίβεια. Ακούστε ένα δεύτερο εκκωφαντικό στοιχείο της ΕΕ: Το μερίδιο μισθών στην Ελλάδα είναι το δεύτερο από το τέλος στην Ευρώπη των 27 και το μερίδιο κερδών επί εποχής Μητσοτάκη τρίτο από την κορυφή. Είμαστε τρίτη χώρα στα κέρδη και προτελευταίοι σε μισθούς. Αυτό δεν δείχνει την τεράστια κερδοσκοπία οικονομικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών;».

Για το Εmail Gate

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση διαρροής απόρρητων δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού στη Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «400.000 ευρώ είναι το πρόστιμο για τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Να παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση  του κράτους προς τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα πληρώσει ο λαός και ο φορολογούμενος τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας. Να κλέβουν απόρρητα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων του εξωτερικού και να τα δίνουν στους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας».

«Τους πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, έχουν κλέψει τα στοιχεία, τους βάζει η ανεξάρτητη αρχή τεράστια πρόστιμα και επιτίθενται σε εμάς γιατί ζητάμε την παραίτηση της κ. Κεραμέως»

Επιτέθηκε δε κατά της αρμόδιας υπουργού: «Διερωτάται η κα. Κεραμέως γιατί ζητάμε την παραίτησή της. Το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ λέει ότι στη διερεύνηση που έπρεπε επί θητείας Κεραμέως  να κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίζουν σημαντικές ελλείψεις. Άρα, η κα. Κεραμέως δεν έκανε σοβαρό έλεγχο γιατί πολύ απλά ήθελε να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Η αρχή επίσης λέει ότι δεν υπήρχαν δικλίδες ασφαλείας. Και ποιος είναι υπουργός τώρα; Η κα. Κεραμέως. Βελτίωσε κάτι; Επίσης, ποιος ήταν πριν την υπηρεσιακή; Η Νέα Δημοκρατία. Τους πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, έχουν κλέψει τα στοιχεία, τους βάζει η ανεξάρτητη αρχή τεράστια πρόστιμα και επιτίθενται σε εμάς γιατί ζητάμε για προφανείς λόγους την παραίτηση της κ. Κεραμέως. Αυτό δεν είναι αλαζονεία του 41%;» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τις ευρωεκλογές

Ενόψει ευρωεκλογών ανέφερε πως «η 9η Ιουνίου είναι εξαιρετική ευκαιρία να στείλει ο λαός μήνυμα αποδοκιμασίας στη ΝΔ», ενώ με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Εγώ λέω στον προοδευτικό κόσμο της χώρας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση η οποία θα είναι και η κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές και για το ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε σχετικά με τις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, να μην το ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι η πολιτική ομάδα που έβαλε πλάτη όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όταν το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, που εκπροσωπεί η ΝΔ, μας έσπρωχνε συνεχώς σε μία πιο σκληρή λιτότητα».

Για το TikTok στην πολιτική

Για τη χρήση των social media στην πολιτική είπε πως αναγνωρίζει ότι είναι σοβαρά εργαλεία επικοινωνίας, ωστόσο «δεν μπορεί η πολιτική, ο διάλογος, η λύση σε μία χώρα που πέρασε 10 χρόνια λιτότητας και 4 χρόνια ακρίβειας, η προτεραιότητα των πολιτικών αρχηγών να είναι το TikTok».

«Βολεύει η κατάσταση του TikTok αυτούς που έχουν να πουν πολύ λίγα και αυτούς που δεν μπορούν να απολογηθούν για τα τεράστια λάθη που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Τον Κασσελάκη τον βολεύει, γιατί δεν ξέρει τα θέματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, γιατί το κάνει, που έχει μία εμπειρία; Λέει «όσο παίζουμε με τον χαβαλέ ούτε debate θα κάνουμε, ούτε θα απολογηθώ». Προτιμά τη lifestyle πολιτική παρά τον σοβαρό διάλογο».

«Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό»

Με αφορμή τον τελικό του Conference League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως θα βρεθεί στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist