Μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Κουζίνα.Τρία ελληνικά πιάτα περιλαμβάνονται στη λίστα του Taste Atlas με τις 50 καλύτερες συνταγές χοιρινού κρέατος παγκοσμίως, με ένα από αυτά να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα.
Η πρώτη θέση στον κατάλογο, που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του Taste Atlas στο Instagram καταλαμβάνεται από την κολομβιανή Lechona. Πρόκειται για ένα γουρουνόπουλο γεμιστό με κρεμμύδια, αρακά, ρύζι και φρέσκα μυρωδικά, το οποίο ψήνεται ολόκληρο.
Στην όγδοη θέση, βρίσκεται το κοντοσούβλι. Στο site περιγράφεται ως ένα παραδοσιακό πιάτο της χώρας μας, το οποίο αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, μαριναρισμένα σε ένα μείγμα μυρωδικών και μπαχαρικών, τα οποία στη συνέχεια ψήνονται περασμένα σε σούβλα, όπως ο γύρος ή το σουβλάκι.Η μαρινάδα συχνά περιέχει συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί.
Στην 11η θέση βρίσκεται η γουρνοπούλα. «Η γουρνοπούλα ή γουρουνόπουλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που κατάγεται από τη Μεσσηνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καλαμάτα. Το γουρουνάκι τοποθετείται στη σούβλα και στην κοιλιά του μπαίνει ένα μείγμα αλατιού και ρίγανης.
Η κοιλιά ράβεται και το γουρουνάκι ψήνεται στη σούβλα σε δυνατή φωτιά για περίπου δέκα ώρες. Μόλις ψηθεί, το μισό βάρος του γουρουνιού θα έχει φύγει, αλλά κανείς δεν ενοχλείται, καθώς το κρέας θα γίνει γλυκό, ενώ το δέρμα θα γίνει τραγανό. Το πιάτο χρονολογείται από την εποχή της τουρκικής κατοχής» σημειώνει ο γαστρονομικός οδηγός.
στην 32η θέση είναι το απάκι.Χαρακτηρίζεται από το Taste Atlas ως μία κρητική λιχουδιά που συνήθως παρασκευάζεται από παστό χοιρινό φιλέτο, το οποίο καπνίζεται με συνδυασμό ξύλου και διαφόρων βοτάνων, όπως ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι ή φασκόμηλο.
Φτιάχνεται από άπαχο χοιρινό κρέας το οποίο καπνίζεται (ψήνεται με καπνό) με ιδιαίτερο παραδοσιακό τρόπο.
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα παρακάτω:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Φωτό:αρχείου