Με τον πληθωρισμό να κινείται σε υψηλό 28ετίας, οι Έλληνες ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης ετοιμάζονται με δυσκολία για την καλοκαιρινή σεζόν, καθώς οι τιμές στο σουβλάκι αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.Με την αύξηση των τιμών, θα σκεφτεί κανείς να αγοράσει το σουβλάκι που μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα πιο προσιτά – σε οικονομικό επίπεδο – γεύματα.
Η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι με τζατζίκι και σαλάτα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, έχει φτάσει στα 3,30 ευρώ, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.Ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται άνοδος στις τιμές οφείλεται στην υγειονομική κρίση, και στον πόλεμο που έχουν αλλάξει τις αλυσίδες εφοδιασμού.
Ένας από τους μακροβιότερους ιδιοκτήτες εστιατορίων κεμπάπ στο Μοναστηράκι, σε ερώτηση απάντησε ότι οι πελάτες έχουν αρχίσει να μειώνονται αισθητά.Η Ένωση Ψητοπωλείων και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, του ηλιελαίου που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί ρεύματος πάνω από 100%.