Σήμερα θα δημιουργήσουμε ένα φαγητό το οποίο αποτελεί τον ιδανικό ρακομεζέ και όχι μόνο. Θα φτιάξουμε στραπατσάδα με σύγλινα. Το σύγλινο είναι χοιρινό κρέας που διατηρείται μέσα στη “γλίνα”, το λίπος που προκύπτει από το μαγείρεμα του. Η μέθοδος αυτή βοηθούσε ώστε να διατηρηθεί το χοιρινό κρέας όσο το δυνατόν περισσότερο, μετά τη σφαγή του οικόσιτου ζώου, καθώς τα χρόνια εκείνα δεν υπήρχαν ψυγεία για τη διατήρησή του.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
- 10 αυγά
- 500 γρ σύγλινα
- 4-5 πατάτες
- 6-7 ντομάτες
- 100 γρ μανιτάρια κονσέρβα
- 2 πιπεριές
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές , κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα, σπάμε τα αυγά σε μια μπασίνα και κόβουμε το σύγλινο σε μεγάλα κομμάτια.
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε τις πατάτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφού κάψει το λάδι προσθέτουμε τα σύγλινα. Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τις ντομάτες και περιμένουμε να φύγουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και αφού τσιγαριστούν και αυτά ρίχνουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη τηγανίσει. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τα αυγά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε το φαγητό συνεχόμενα μέχρι να ψηθεί το αυγό αλλά να μην στεγνώσει.
Σερβίρισμα:
Το φαγητό σερβίρεται πασπαλισμένο με φέτα για όποιον το επιθυμεί