Αν αναζητούσαμε να βρούμε τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή και πρωταθλητή του 7ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας αυτός δεν είναι άλλος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Καλεσσών, που πραγματικά σάρωσε τα βραβεία και απέδειξε πως οι Καλεσσανοί είναι γευσιγνώστες και καλοφαγάδες.
Η οικογένεια του Βασίλη Βαθιανάκη ήταν η οικογένεια που ξεχώρισε αφού πατέρας και υιός βραβεύτηκαν.
Χρυσοί ήταν: O Βασίλης Βαθιανάκης με χοιρινό με γιαχνερά άγρια χόρτα, ο Βαγγέλης Στειακάκης με τσιγαριαστό λαγό, η Πόπη Μαστοράκη με σουπιές με μάραθο, και ο Θανάσης Ρουκουνάκης με αρνί με κρητικά μυρωδικά κολοκυθάκια και πουρέ αγκινάρας με σάλτσα δεντρολίβανο.
Δυο αργυρές διακρίσεις για την Δέσποινα Κελεσή με το χοιρινό πρασοσέλινο , και το παραδοσιακό χαλβά.
Αργυρή διάκριση επίσης και για τον Χάρη Βαθιανάκη που επαλήθευσε την παροιμία "το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει" αφού όπως αναφέραμε νωρίτερα είναι γιος του Βαγγέλη Βαθιανάκη και το πιάτο του με τα σκιουφιχτά μακαρόνια με ανθότυρο έγινε αργυρό.
Ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Καλεσσών εκτός από τις σημαντικές διακρίσεις πήρε και μια υποτροφία διετούς δωρεάν φοίτησης στην σχολή Kappa Foods της οικογένειας Καλαθάκη (Στη μνήμη του Στυλιανού Καλιγιαννάκη Θαλασσινού) και όπως μας ανέφεραν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου των Καλεσσών η υποτροφία θα δοθεί μαθητή από τα Καλέσσα που θέλει να σπουδάσει την μαγειρική τέχνη.
Ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Στειακάκη για τις υπέροχες φωτογραφίες του.