Τα μελισσάκια μεγαλώνουν και αναθρέφονται, βιώνοντας την κρητική διατροφή. Το πρωινό και το μεσημεριανό τους στηρίζεται στη μεσογειακή διατροφή! Ντόπιο κρέας, ελαιόλαδο, ντάκος, ανθότυρος, μέλι, φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τον κήπο τους είναι κάποιες απ τις πρώτες ύλες τις διατροφής τους.
Μικρά – μεγάλα μελισσάκια λαμβάνουν ερεθίσματα μέσα από ήθη και έθιμα της λαογραφίας για τη διατροφή και τη μακροζωία του Κρητικού. Έτσι φέτος μέσα στη μεγάλη Σαρακοστή, τα μελισσάκια ζύμωσαν και έπλασαν το κρητικό παραδοσιακό τσουρεκάκι του Πάσχα.
Η αίθουσα μοσχομύρισε από τις πλεξούδες που έφτιαξαν τα μελισσοχεράκια. Και σαν να μην έφταναν αυτά, μέσα στα χνάρια της παράδοσης, δεν έλειψε η λύρα του Νεκτάριου Σαμόλη και οι Χορευτάδες απ' τα μελισσάκια μας, με την πολύτιμη καθοδήγηση του δασκάλου τους Μανόλη Χνάρη απ το Λαογραφικό όμιλο Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης, ζωντάνεψαν το ΔΕΚΚ και έφεραν στους φιλοξενούμενους της Κρήτης το άρωμα της παράδοσης!
Η διεύθυνση και όλη η μελισσοομάδα ευχαριστούν την κ. Λένα Ηγουμενάκη για άλλη μια φορά, για την πρόσκληση στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και την κ. Βούλα Νεονάκη για την όμορφη παρουσίαση της εκδήλωσης!