Ήρθαν στην Ελλάδα, έπαιξαν ξύλο και προκαλούν Γερμανοί νεοναζί

10
Κοινοποιήσεις
523
Προβολές
Διαφήμιση

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα»

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η παρουσία γερμανών νεοναζί τόσο στη Λέσβο όσο και στον Έβρο, οι οποίοι έφτασαν στις δύο περιοχές εκμεταλλευόμενοι την προσφυγική κρίση και δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες που «φυλάνε» τα σύνορα.

Σύμφωνα με τοπική σελίδα της Λέσβου, stonisi.gr, από το πρωί της Παρασκευής (6/3) τουλάχιστον πέντε νεοναζί από τη Γερμανία και το κόμμα «Κίνημα Ταυτότητας» έδωσαν το παρών στο κέντρο της Μυτιλήνης, παριστάνοντας τους γερμανούς δημοσιογράφους.

Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, σύμφωνα με το stonisi.gr, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα». Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε Στο Νησί αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νεοναζί φαίνεται να φώναζαν «θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα», αναφερόμενοι προφανώς στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Σημειώνεται ότι μέσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της “Kontrakultur Halle”, μιας περιφερειακής ομάδας του “Identitarian Movement Germany”. ΟΠριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD “Young National Democrats”.

Και στον Έβρο

Την παρουσία γερμανών νεοναζί στον Έβρο έχει καταγγείλει η υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού της Die Linke στο κρατίδιο της Θουριγγίας, Katharina König-Preuss.

Γερμανοί και Αυστριακοί νεοναζί ανέβασαν φωτογραφίες στο Twitter από περιοχή κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κρατώντας σημαίες της οργάνωσής τους, της Αυστρίας και μια ελληνική.

«Διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη μας με τους Έλληνες συνοριοφύλακες» είναι το μήνυμα που συνόδευε την φωτογραφία. Και στο πανό, έγραφαν: «Με κανέναν τρόπο δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας» απευθυνόμενο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Η αλληλεγγύη είναι κάτι περισσότερο από μια λέξη για εμάς. Πήγαμε στα ελληνικά σύνορα για να βοηθήσουμε τους Έλληνες να φυλάξουν τα σύνορά τους», αναφέρουν σε άλλο tweet.

Πηγή: altsantiri.gr

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist