Ο Χανιώτης σεφ, Στέφανος Μπουρδάκης, επιμελήθηκε το μενού στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός στον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.
Ο έμπειρος σεφ, τον οποίο εμπιστεύεται εδώ και πολλά χρόνια η οικογένεια Μητσοτάκη, ταξίδεψε από τα Χανιά στην Αθήνα για να μαγειρέψει κρητικό φαγητό στους υψηλούς προσκεκλημένους του Πρωθυπουργού.
Το δείπνο έγινε μετά από νυχτερινή ξενάγηση στον Ιερό Βράχο, ενώ στα τραπέζια του Μουσείου Ακρόπολης κάθισαν υπουργοί αλλά και επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.
Όπως είπε ο κ. Μπουρδάκης στο zarpanews.gr, το μενού αποτελούνταν από καθαρά παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης, αλλά και πρώτες ύλες καθώς το κρέας ήταν από τα Χανιά.
Ο Χανιώτης σεφ, έχοντας επιμεληθεί πολλά επίσημα δείπνα στη βίλα στο Ακρωτήρι, μαγείρεψε προς τιμή του πρίγκιπα ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά, ρύζι και αρωματικά ντοματίνια με βασιλικό μυζήθρα σε βινεγκρέτ. Ακολούθησε το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι (γαμοπίλαφο) και αμέσως μετά ένας κρητικός ντάκος από παξιμάδι χαρούπι, ντοματίνια, γλιστρίδα και φέτα.