Αν και υπάρχουν πολλά κοκτέιλ για να «δροσίσουν» το καλοκαίρι σας, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το περιβόητο Negroni.Το Negroni ξεχωρίζει για την γλυκόπικρη γεύση του και είναι ιδανικό για πριν ή μετά το δείπνο.
Πρόκειται για ένα κόκκινο κοκτέιλ, το οποίο πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1919, στο Caffè Casoni της Φλωρεντίας.Λέγεται ότι γεννήθηκε από ένα αίτημα του Κόμη Camillo Negroni, ο οποίος ζήτησε από τον τότε μπάρμαν Fosco Scarselli, να του φτιάξει ένα κοκτέιλ Americano (Campari, γλυκό βερμούτ και σόδα) αντικαθιστώντας τη σόδα με τζιν. Ο Scarselli με την σειρά του, για να του δώσει μια νέα ταυτότητα, έβαλε στο ποτό μια γαρνιτούρα πορτοκαλιού, αντί λεμονιού.
Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εκπλεπτυσμένο κοκτέιλ παρακάτω:
Συστατικά
30 ml τζιν
30 ml Campari
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
Διαδικασία
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι τύπου “old fashion” γαρνίροντας με μία φέτα πορτοκάλι.