Η τουρκική ιστοσελίδα ekonomi.haber7.com κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να κλέψει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας, και να τις παρουσιάσει ως μέρος της ελληνικής κουζίνας.
«Μετά τον μπακλαβά και το ντονέρ, το simit (κουλούρι) προστέθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αγκαλιάσει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Μάλιστα το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας πως η χώρα μας προσπαθεί επί χρόνια να κλέψει τουρκικά εδέσματα όπως ο μπακλαβάς, το κεμπάπ, το ντονέρ και το κοκορέτσι αλλά και το πιο διάσημο σνακ , το κουλούρι, το οποίο αναφέρει πως υπάρχει από την περίοδο που κυριαρχούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Το άρθρο της τουρκικής ιστοσελίδας καταπιάνεται από ένα ελληνικό ενημερωτικό πόρταλ, το οποίο μιλά για «Το πιο φρέσκο και πιο τραγανό κουλούρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας προσπαθεί να διεκδικήσει το κουλούρι με σουσάμι.
«Το σιμίτι (κουλούρι), που είναι υπέροχο στην απλότητά του, είναι μια από τις πιο ριζωμένες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψητού σουσαμιού είναι χαλαρωτική», σημειώνει το άρθρο.