Στο πλαίσιο της φιλίας και της συνεργατικότητας, ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας πραγματοποίησε μια κοινή βιωματική δράση με όλους τους φορείς του χωριού Κεραμουτσίου (Πολιτιστικό Σύλλογο, Ενορία, Τοπική Κοινότητα, Αγροτικό Συνεταιρισμό).
Το βιωματικό αντάμωμα στο Κεραμούτσι είχε ως θέμα : " Τα άγρια χόρτα και η αξιοποίηση τους στις παραδοσιακές κρητικές συνταγές "
Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση ανδρών και γυναικών του χωριού, έμαθαν την παραδοσιακή τέχνη του μαζέματος των χόρτων, γεμίζοντας τα καλάθια τους με πολλά άγρια χόρτα και βότανα, (κουτσουνάδα, αγαλατσίδα, σταφυλίνακα, πεντάνευρο, γαϊδουράγκαθο, πουράντζα, κοπάνα, λάπαθα, γλυκοσυρίδα, σκούλους ή πηγουνίτης, σταχάκια ή βρούβες, μάραθα, λαχανίδες, γαλατσίδες, αγριομάρουλα, μποράντζες, μαντιλίδες, ραδίκια, λαγουδόχορτο , αγριομαϊντανό, αγριοσέλινο, σέσκουλα, χοιρομουρίδες, τσόχους, μολόχες, αγριόπρασα, τσουκνίδες, αρχατζίκουα, ματζουράνα, κουρνοπόδια, μαρουλίδα, καυκαλίδες).
Στην αίθουσα του σύλλογο, καθαρίσαμε και ξεχωρίσαμε τα χόρτα σε αυτά που κάναμε τσιγαριαστά, βραστά και σε αυτά για πίτες.
Ήταν μια όμορφη μέρα, γεμάτη χρώματα, μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία στο όμορφο Κεραμούτσι, ένα υπέροχο αντάμωμα με τους φίλους μας.
Σας ευχαριστούμε όλους και έναν έναν ξεχωριστά.