Η συνταγή αυτή είναι πολύ γρήγορη και απαιτεί ελάχιστα υλικά και προετοιμασία, αρκεί να έχουμε έτοιμα τα καλαμάρια. Αν είναι φρέσκα μπορούμε να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη να μας τα καθαρίσει, ακόμα και να μας τα κόψει.
Τα κατεψυγμένα ολόκληρα καλαμάρια (που είναι και τα καλύτερα) συχνά χρειάζονται καθάρισμα.
Συνταγή για ζυμαρικά με καλαμάρια
Υλικά για 2-4 άτομα
- 500 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε σχετικά μεγάλα κομμάτια (στεγνά)
- 300 γρ. λινγκουίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 4-5 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου και φυλάμε περίπου μία κούπα από το νερό που έβρασαν.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το καλαμάρι, αλάτι, λίγο πιπέρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το καλαμάρι.
Βάζουμε μέσα περίπου 1/3 της κούπας από το νερό που φυλάξαμε από τα ζυμαρικά, αφαιρούμε τα κλωναράκια από το θυμάρι και προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, μαϊντανό και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά συνεχώς, γυρίζοντας τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα. Αν τα ζυμαρικά είναι στεγνά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζωμό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τέλος μπόλικο μαύρο πιπέρι.
ow.gr