Το 9ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έλαβε χώρα σε ειδικό χώρο στους Απόστολους Πεδιάδος, γιορτάζοντας για άλλη μια φορά την κρητική γαστρονομία.
Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας συνδυάζει τρείς βασικές κατηγορίες στοιχείων προκειμένου να μας ταξιδέψει και να μας συστήσει στις γεύσεις της Κρήτης.
Τα στοιχεία αυτά είναι:
- Παραδοσιακή κρητική συνταγή, τοπικά προϊόντα, γεύση, βαθμός δυσκολίας, παρουσίαση.
- Ιστορικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και λαογραφικά στοιχεία.
- Επιμελημένος, καλαίσθητος και παραδοσιακός στολισμός των πάγκων.
Στο φετινό φεστιβάλ από την περιοχή του Μαλεβιζίου έλαβαν μέρος γαστρονομικές συμμετοχές από το Μάραθος και οι οποίες συμμετοχές διακρίθηκαν για την ποιότητα και την εκτέλεση τους.
Το παρών έδωσε ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.