Υλικά
½ λίτρο τσικουδιά
30 κλαράκια δίκταμο
½ λίτρο νερό που έχουμε βράσει μέσα δίκταμο γύρω στα 10 κλαράκια
200γρ. ζάχαρη
200γρ. μέλι
Διαδικασία
Βάζουμε το δίκταμο και την τσικουδιά στο γυάλινο δοχείο.Κλείνουμε και φυλάμε το δοχείο για 4 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.Όταν περάσουν οι 4 ημέρες, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό του δίκταμου, το μέλι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Μετά από 2-3 λεπτά βρασμού σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι στο αλκοόλ με τα βότανα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε μακριά από τον ήλιο για 5 ημέρες.Μετά από 5 μέρες φιλτράρουμε (με χάρτινα φίλτρα) και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.