Τι αλλάζει στις θεωρητικές εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

7
Κοινοποιήσεις
330
Προβολές
Διαφήμιση

Η εγκατάσταση κατάλληλων τεχνικών μέσων για την εξασφάλιση του αδιάβλητου των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης είναι σημαντική για την ασφάλεια των οδηγών και των οδικών δικτύων. Η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να διασφαλίσει αυτό το αδιάβλητο είναι θετική και απαραίτητη για την εξάλειψη τυχόν ανωμαλιών και παρατυπιών στις διαδικασίες εξέτασης.

Η πρωτοβουλία της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου, για την επέκταση αυτής της πρακτικής και σε άλλες Περιφέρειες και διευθύνσεις Μεταφορών(πλην Αττικής που έχει εφαρμοστεί) είναι σημαντική για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των εξετάσεων και της αξιοπιστίας του συστήματος εξέτασης οδήγησης.Ζητά να προβούν στην προμήθεια και χρήση ανάλογων μέσων για την θωράκιση των αιθουσών εξέτασης,

Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες συνεισφέρουν στην αύξηση της ασφάλειας στον τομέα των οδικών μεταφορών και στην προστασία των πολιτών.

Τα τεχνικά μέσα που εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνουν:

Φορητή συσκευή (φασματογράφο) για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών μετάδοσης συχνοτήτων με στόχο τη νόθευση της διαδικασίας.

Κεντρική οθόνη που προβάλλει τις οδηγίες και τους κανονισμούς για την διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Αλβανικά και Ρωσικά).

Φωτογραφική μηχανή για λήψη φωτογραφίας του εξεταζόμενου η οποία διατηρείται κρυπτογραφημένη και είναι διαθέσιμη στις ελεγκτικές αρχές, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων και είναι πλήρως εναρμονισμένα με το GDPR βάσει μελέτης αντικτύπου.

Ο τεχνικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί και στις έξι Αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων που λειτουργούν στην Αττική στις αντίστοιχες διευθύνσεις της περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα τα τεχνικά μέσα έχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες που λειτουργούν στο Κεντρικό Τομέα, στον Πειραιά, στην Ανατολική Αττική, στο Μαρούσι, στον Άλιμο και την Ελευσίνα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Με πράξεις αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δίνουμε προτεραιότητα σε ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας. Κεντρικός στόχος μας παραμένει η προαγωγή της οδικής ασφάλειας και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε πρώτοι να εξασφαλίζουμε σύγχρονα συστήματα που ενισχύουν τη διαφάνεια με βάση την οποία διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης στις αίθουσες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist