Τα καρύδια πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή μόνο για το γεγονός ότι η μερίδα (που αντιστοιχεί σε περίπου 7 καρύδια) αποδίδει στον οργανισμό μας 185 θερμίδες.
Τα καρύδια πράγματι είναι πλούσια σε διατροφικά συστατικά και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν:
1.Υψηλή διατροφική αξία: Τα καρύδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ιδιαίτερα για έναν ξηρό καρπό, και περιέχουν ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες, που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες.
2.Υδατάνθρακες και φυτικές ίνες: Περιέχουν υδατάνθρακες και φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης και στην αίσθηση της κορεσμένης.
3.Λιπαρά οξέα Ωμέγα-3: Περιέχουν υγιεινά λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 που έχουν ευεργετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία και στη μείωση της φλεγμονής.
4.Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από την οξείδωση και στην διατήρηση της υγείας του δέρματος.
5.Πρόληψη και ανακούφιση από την καούρα: Τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την καούρα και να προλάβουν την αφυδάτωση, καθώς περιέχουν νερό και ηλεκτρολύτες.
6.Η κατανάλωση καρυδιών μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικό λίπος φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στις αρτηρίες.
Συνολικά, η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να συμβάλει στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπου όταν εντάσσεται σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο.