Το σουφλέ με κιμά και ψωμί του τοστ είναι μια γευστική επιλογή που μπορείς να προετοιμάσεις στο σπίτι. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για σουφλέ με κιμά και ψωμί του τοστ:
Υλικά:
500 γραμμάρια κιμά (μοσχαρίσιος ή χοιρινός)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
18 φέτες ψωμί του τοστ
1 φλυτζάνι τοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Τυρί τριμμένο για επικάλυψη (π.χ. τυρί γκούντα ή τυρί τσένταρ ή κεφαλοτύρι)
4 αβγά
500ml γάλα φρέσκο
Οδηγίες εκτέλεσης:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να πιει το ζουμί του.
Προσθέστε τον τοματοπολτό και την κέτσαπ, ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο σας.
Λαδώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε στον πάτο 6 φέτες από το ψωμί του τοστ. Πάνω από το ψωμί, ρίξτε τον κιμά με τη σάλτσα και στρώστε τον ομοιόμορφα.
Ρίξτε το τυρί πάνω από τον κιμά.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία βάζοντας μια δεύτερη στρώση από το ψωμί του τοστ, μετά τον κιμά, μια δόση από τριμμένο τυρί και τέλος τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.
Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, και το περιχύνετε πάνω από το ψωμί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήνετε το φαγητό για 20- 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία.