Το Σισάνι στα ορεινά του δήμου Βοΐου του νομού Κοζάνης φημίζεται για τα βιολογικά του φασόλια. Το 95% των κατοίκων του χωριού, το οποίο βρίσκεται στα 850 μέτρα υψόμετρο, ασχολείται με την καλλιέργεια φασολιών. Οι κάτοικοί του τον χειμώνα δεν ξεπερνούν τους 180, ενώ την άνοιξη, όταν ξεκινά η καλλιέργεια των φασολιών, υπερδιπλασιάζονται.
Η ιδέα για τη δημιουργία βιολογικού χωριού, προέκυψε μετά την επίσκεψη ενός γεωπόνου, ο οποίος επισήμανε ότι με τα χρόνια και τη χρήση φυτοφαρμάκων, θα αλλοιωθούν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και η θρεπτική τους αξία.
Ο κ. Δημήτρης Πουρλιάκας, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη είναι παραγωγός φασολιών, που από τα 37 του να ζει στο χωριό Σισάνι, τον τόπο καταγωγής των γονιών του.Παροτρύνει όλους τους νέους να αφήσουν τις πόλεις και επιστρέψουν στο χωριό για μία πιο ευχάριστη και ποιοτική ζωή.