Αν σας αρέσουν τα κεριά, τότε αξίζει να γνωρίζετε πως να τα κάνετε να διαρκούν περισσότερο και να βγάζουν δυνατότερη φλόγα.
Υπάρχουν ορισμένα έξυπνα τρικ και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τα κεριά σας περισσότερο και να αποφύγετε την ταχεία καύση τους.
Ας δούμε μερικά tips– κόλπα.
1 Ανάψτε τα για δύο ώρες κατά την πρώτη χρήση.Το να αφήνετε τα κεριά αναμμένα για περίπου δύο ώρες την πρώτη φορά που τα χρησιμοποιείτε είναι ένα κοινό συμβουλευτικό βήμα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη καύση στα μελλοντικά. Αυτό το βήμα έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο λιωμένο επίπεδο στην επιφάνεια του κεριού και να εξασφαλίσει ότι όλο το κερί καίγεται ομοιόμορφα στις επόμενες χρήσεις.
2 Μην βάζετε τα κεριά σας σε κρύα σημεία Αποφύγετε να αφήνετε τα κεριά σας σε σημεία που η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Θα καούν πιο γρήγορα απ ‘ότι συνήθως όταν τα ανάψετε.
3 Προσαρμόστε τo φυτίλι: Εάν το κερί καίγεται με έντονη φλόγα και το φυτίλι έχει αποκαλυφθεί σε μεγάλο μέρος του μπορείτε να κόψετε λίγο την άκρη του για να μειώσετε την ένταση της φλόγας. Όσο πιο μακρύ είναι το φυτίλι, τόσο πιο γρήγορα θα καούν τα κεριά σας. Επίσης, το μικρό φυτίλι αποτρέπει την απελευθέρωση μαύρου καπνού και δεν λερώνει το γυάλινο δοχείο του κεριού.
4 Βάλτε στο κέντρο το φυτίλι μετά από κάθε άναμμα Αφού κόψετε το φυτίλι σας, εξασφαλίστε πως είναι στο κέντρο του κεριού. Αν δεν είναι τοποθετείστε το εσείς όσο ακόμα το κερί είναι υγρό. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το μαύρισμα του γυάλινου δοχείου και να καεί το κερί σας ομοιόμορφα.
5 Μην αφήνετε ανοιχτό το καπάκι Αν το κερί σας έχει καπάκι, σας προτείνουμε να το κλείνετε όταν το κερί δεν είναι αναμμένο. Αυτό θα κρατήσει τη σκόνη εκτός κεριού.
6 Καθαρίστε το γυαλί Αν το γυάλινο δοχείο στο οποίο βρίσκεται το κερί σας έχει μαυρίσει, χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι με ζεστό νερό και σαπούνι και καθαρίστε το απαλά. Αφήστε να στεγνώσει καλά πριν ανάψετε το κερί.
7 Ξαναχρησιμοποιήστε το γυάλινο δοχείο αφού το κερί σας έχει τελειώσει.Ρίξτε μέσα ζεστό νερό, ανακινήστε το, αδειάστε το νερό στον νεροχύτη και σκουπίστε το δοχείο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το δοχείο να είναι απόλυτα καθαρό και χρησιμοποιήστε το ως μικρό βάζο ή σαν μολυβοθήκη.
φωτό:αρχείου