Ένα φανταστικό γλυκό που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι είναι ο σιροπιαστός «Μπαμπάς».
Υλικά για την ζύμη
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 μέτρια αυγά
100 γρ γάλα
9 γρ ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο
1 κτσ ζάχαρη
4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
Για το σιρόπι
600 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
Για την σαντιγί
2 κουτάκια MORFAT Creamy
Για τον στολισμό:κερασάκια
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προετοιμασία της Ζύμης
Στον κάδο του μίξερ, ρίξτε τα αυγά, το γάλα, τη μαγιά και την υγρή βανίλια. Ανακατέψτε για 1 λεπτό.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε τη ζάχαρη.
Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέστε σιγά-σιγά το βούτυρο και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα τη ζύμη για 10 λεπτά.
Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βήμα 2: Ψήσιμο
6. Αλευρώστε μια φόρμα κέικ 22 εκ. και βάλτε μέσα τη ζύμη.
Καλύψτε τη φόρμα με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3: Προετοιμασία Σιροπιού
9. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε νερό, ζάχαρη, υγρή βανίλια, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού (και ρούμι, αν επιθυμείτε) και βράστε για 1 λεπτό.
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω στον ζεστό μπαμπά.
Βήμα 4: Σιροπιάζουμε το Μπαμπά
11. Αφήστε τον μπαμπά να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
Βήμα 5: Σιροπιάζουμε με Σαντιγί
12. Στον κάδο του μίξερ, ρίξτε τα 2 κουτακια MORFAT Creamy και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί.
Βάλτε τη σαντιγί σε ένα κορνέ.
Γεμίστε με σαντιγί το κάτω μέρος του μπαμπά από έξω προς τα μέσα.
Βάλτε το πάνω μέρος του μπαμπά και στολίστε με σαντιγί και κερασάκια.