Το λεμόνι αποτελεί ένα τρόφιμο που δε λείπει από τις κουζίνες των νοικοκυριών και χρησιμοποιείται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Κύριος παράγοντας αποτελεί το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β και C, φλαβονοειδή, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες και πτητικά είδη.
Οι χρήσεις του λεμονιού, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στην κουζίνα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι χρήσιμες και σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητας μας, που δεν αφορούν μόνο την ενίσχυση της γεύσης των φαγητών!
Πλούσια σε βιταμίνη C: Τα λεμόνια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ενισχύει την υγεία του δέρματος.
Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Τα λεμόνια περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική ζημιά.
Υποστήριξη του Πεπτικού Συστήματος: Το νερό με λεμόνι μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων πεπτικού συστήματος.
Προστατεύουν από την αναιμία:Τα λεμόνια περιέχουν λίγο σίδηρο, αλλά κυρίως προλαμβάνουν την αναιμία βελτιώνοντας την απορρόφηση του σιδήρου από τις φυτικές τροφές.
Βελτίωση της Ανοσίας: Η κατανάλωση λεμόνια μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Αντιφλεγμονώδεις Ιδιότητες:Τα ένζυμα που περιέχονται στα λεμόνια μπορούν να έχουν αντιφλεγμονώδη επίδραση.
Μείωση του κινδύνου καρκίνου:Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου.
Καθαρίζει τις πέτρες στα νεφρά: Μια από τις πιο σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού! Το κάλιο που περιέχει το λεμόνι μπορεί να αυξήσει το κιτρικά άλατα στα ούρα και έτσι προλαμβάνεται η δημιουργία οξαλικών.
φωτό αρχείου