Όμιλος Μαντωνανάκη: Ξανά στο σφυρί στις 15 Μαΐου τα 5άστερα της Ελούντας με τιμή εκκίνησης 300 εκατ. ευρώ

7
Κοινοποιήσεις
340
Προβολές
Διαφήμιση

Ένα ακόμη «επεισόδιο» στο μακρύ «σήριαλ» της αντιπαράθεσης του Ομίλου Μαντωνανάκη με τις τράπεζες έρχεται να προστεθεί καθώς μετά την ακύρωση του πρώτου πλειστηριασμού που επιχερήθηκε για τα πεντάστερα Elounda Beach Hotel & Villas και Elounda Bay Palace στην Ελούντα της Κρήτης, αναρτήθηκε ήδη νέο σφυρί για τις 15 Μαίου 2024 και με τιμή πρώτης προσφοράς 300 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός πλειστηριασμός σε βάρος της «Ήλιος Α.Ε.» έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 6 Μαρτίου αλλά οδηγήθηκε σε αναστολή μετά από προσφυγή της εταιρείας, η οποία έγινε εν μέρει δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως αποκαλύπτει όμως σήμερα το newmoney, λίγο μετά μεσάνυχτα αναρτήθηκε νέος πλειστηριασμός για τις 15 Μαΐου, με την κατασχετήρια έκθεση να έχει «συμπληρωθεί» ως προς την περιγραφή του συγκροτήματος σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση 987/2024 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πρόκειται για την απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Φεβρουαρίου, με την οποία έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή της «Ηλιος Α.Ε.» αφενός αποφασίζοντας ότι τα δύο 5άστερα ξενοδοχεία Elounda Beach Hotel & Villas” και “Elounda Bay Palace” αποτελούν ένα ενιαίο συγκρότημα, αφετέρου αυξάνοντας την τιμή πρώτης προσφοράς από τα 181.630.000 ευρώ (118.080.000 ευρώ για το “Elounda Beach Hotel & Villas” και 63.550.000 ευρώ για το “Elounda Bay Palace”) στα 300 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 118,37 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση, «πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία και η τιμή πρώτης προσφοράς των περιγραφόμενων στο προσβαλλόμενο πρόγραμμα πλειστηριασμού ξενοδοχειακών μονάδων, που αποτελούν μια λειτουργική ενότητα – ξενοδοχειακό συγκρότημα, δεν κυμαίνεται στο συνολικό ποσό των 181.630.000 ευρώ αλλά στο συνολικό ποσό των 300.000.000 ευρώ, μη κρινομένων πειστικών των προσκομιζόμενων από την ανακόπτουσα εκθέσεων εκτίμησης, ως προς τις τιμές που αναφέρονται σ’ αυτές, δεδομένης της πραγματικής υφιστάμενης κατάστασης του εκπλειστηριαζόμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, οι αναπλάσεις και παρεμβάσεις επί του οποίου σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσής του σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα και τη δημιουργία του κατά τα ανωτέρω αναφερόμενου συνεδριακού κέντρου, δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, η μόνη δε που βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο είναι η διαμόρφωση των προαναφερόμενων 29 πολυτελών επιπλωμένων κατοικιών, οι οποίες μπορούν και να πωληθούν ως αυτοτελείς ιδιοκτησίες, γενομένης συγχρόνως μνείας ότι εκ του λόγου αυτού, σε συνδυασμό με την ήδη υφιστάμενη κατά τα δύο τελευταία έτη, αλλά και τη μελλοντικώς διαφαινόμενη, ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Κρήτης, δικαιολογείται μια αύξηση της εμπορικής αξίας του πλειστηριαζόμενου ακινήτου, σε σχέση με τις προσκομιζόμενες από την καθ’ ης τρεις εκθέσεις εκτίμησης που συντάχθηκαν για λογαριασμό της ανακόπτουσας κατά το έτος 2018, αλλά και την εκτίμηση της αξίας των επιμέρους ξενοδοχειακών μονάδων στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της 31ης Δεκεμβρίου 2021».
Οι οφειλές

Επισπεύδουσα και του πλειστηριασμού είναι η Eurobank υπό την ιδιότητά της ως Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών και Πληρεξουσίου Καταβολών του από 22.03.2007 κοινού ομολογιακού δανείου ποσού €300.000.000, εκδόσεως της «Ήλιος Α.Ε.».

Η διαδικασία κινήθηκε βάσει της επιταγής από 28/6/2023 με την οποία η εταιρεία Ήλιος Α.Ε. επιτάχθηκε στην καταβολή:

α) συνολικού ποσού 513.562.864,96 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε οφειλόμενο κεφάλαιο ομολογιών ύψους 299.000.000 ευρώ και οφειλόμενους τόκους 214.562.864,96 ευρώ, νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, και αυτό νομιμοτόκως με συμβατικούς τόκους υπερημερίας από την 9-6-2023 και με εξάμηνο ανατοκισμό τόκων, μέχρι την ολοσχερή μου εξόφληση, πλέον.

β) ποσού εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τη σύνταξη της επιταγής και

γ) ποσού διακοσίων (120) ευρώ για τα έξοδα επίδοσης της επιταγής , νομιμοτόκως

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist