Η ταραμοσαλάτα είναι γευστική, αρωματική και απαραίτητη στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής την Καθαρά Δευτέρα.
Αυτή είναι μια απλή συνταγή για ταραμοσαλάτα:
Υλικά:
100 γραμμάρια ταραμά (καλύτερα λευκός)
Λίγη ψύχα ψωμιού, χωρίς κόρα
3-4 πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι και ελάχιστο ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το ψωμί με νερό και το αφήνουμε να μουσκέψει .Αδειάζετε το νερό και “στύβετε” απαλά το ψωμί.
Σε ένα μπλέντερ ή με ένα μίξερ χειρός, χτυπάτε τον ταραμά με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτετε τις πατάτες, το ψωμί, το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού και λίγο ξύδι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Αν το θέλετε πιο λείο το μείγμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή λεμονόχυμο.
Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μία πιατέλα και διακοσμήστε με ελαιόλαδο και ελιές.
Αν δεν θέλετε να βάλετε πατάτες θα βάλετε περισσότερο ψωμί (περίπου 200 γραμμάρια) και τα υπόλοιπα ίδια.