Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
3 αυγά
250 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
ζαμπόν
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
πιπέρι-αλάτι
ρίγανη ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το εβαπορέ.
Μόλις κάψει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών, ρίχνουμε τα τυριά και το πιπέρι. και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έτσι ώστε να ψηθούν τα αυγά και να κολλήσουν με τα μακαρόνια.
Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μια πλευρά την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνετε κι από την κάτω πλευρά. Ρίχνεται ρίγανη ή μαϊντανό ψιλοκομμένο επάνω.
Μπορείτε να την φτιάξετε με οποιοδήποτε ζυμαρικό ή με τα μακαρόνια που μας περισσεύουν από την προηγούμενη ημέρα.
Φωτό:pixabay