Πάσχα ήταν και πέρασε!
Όμως αρνί, σίγουρα, έμεινε και σήμερα αναρωτιόμαστε τι θα το κάνουμε. Εμείς βρήκαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές, που θα σας δώσουν απάντηση στο ερώτημα «Τι να κάνω με το αρνί που περίσσεψε;»…
Κρεατόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα, την εύκολη πασχαλινή πίτα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
Υλικά
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Βάζουμε το αρνί, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για 10′ σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Σάντουιτς
Ίσως είναι η πιο εύκολη συνταγή, καθώς μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε. Εμείς προτείνουμε να φρυγανίσετε το ψωμί, να αλείψετε με μαγιονέζα ή με κάποια BBQ sauce και να προσθέσετε αρνί. Φυσικά, μπορείτε να βάλετε τυρί, ντομάτα, μαρούλι.