Μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα με καταΐφι.
Υλικά:
450 γρ φύλλο καταΐφι
70 γρ βούτυρο λιωμένο
70 ml ελαιόλαδο
4 μεγάλα αυγά
500 ml γάλα
Για τη γέμιση:
500 γρ φέτα θρυμματισμένη
150 γρ ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
¼ κγ πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ξάνουμε καλά τη μισή ποσότητα από το φύλλο καταΐφι και ραντίζουμε με το μισό μείγμα βουτύρου/λαδιού, να βραχεί καλά όλο το φύλλο και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί ή πυρέξ 25×35 εκ.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά τη φέτα, το ρεγκάτο, τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη .Τα αναμιγνύουμε όλα τα τυριά, και ρίχνουμε και το πιπέρι.
Μετά ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το καταΐφι.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο που ξάνουμε πάλι και ραντίζουμε με το βούτυρο/λάδι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε πάνω από την τυρόπιτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να απορροφηθεί όλη η υγρασία από το καταΐφι.Αφήνουμε για μια ώρα να μουλιάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ,στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι. Βγάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει πριν κόψουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.