Ένα πολύ νόστιμο φαγητό
Υλικά
1/2 κ. φασολάκια φρέσκα
2-3 λουκάνικα χωριάτικα
5 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή σε φέτες λεπτές , ή ντοματάκια
1 κ. πελτέ ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλ. ζεστό νερό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο, ρίγανη
2 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια μικρά
200 γρ. φέτα πικάντικη, όπως Καλαβρύτων ή 200 γρ.καλαθάκι Λήμνου.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα φασολάκια μας. Τα ρίχνουμε σε νερό με αλάτι που βράζει, τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο να μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα στραγγισμένα φασολάκια να σοταριστούν, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ με το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 45 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα σε φέτες, τον μαϊντανό, συνεχίζουμε 15-20 λεπτά ακόμη.
Τέλος ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα τριμμένη, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Στο φούρνο:
Αφού ζεματίσουμε τα φασολάκια και τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε σε πυρέξ με καπάκι που έχουμε ρίξει τον πελτέ διαλυμένο στο ζεστό νερό.
Απάνω βάζουμε τις ντομάτες σε φέτες, αλατοπίπερο, λάδι και κλείνουμε με το καπάκι, ψήνουμε 1 ώρα.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα, μαϊντανό, ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο 15-20 λεπτά ακόμη.
Τέλος προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την φέτα ή το καλαθάκι Λήμνου, αφήνουμε με ανοιχτό το καπάκι 10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει τη γεύση της λιαστής ντομάτας το φαγητό.
φωτό:αρχείου