Εδώ στην Κρήτη τα κουλουράκια υπάρχουν παντού, με ή χωρίς σουσάμι, με ή χωρίς ζάχαρη, με ή χωρίς κανέλλα, αλλά πάντα με μεγάλη ξεχωριστή αγάπη για όλους αυτές τις γιορτινές μέρες.
Μία συνταγή σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό της Κρήτης και του Μαλεβιζίου, για να συνοδεύουν το πρωινό, το γάλα, τον καφέ, τη γιορτή.
Έτσι και η δική μας γιαγιά, η γιαγιά Ειρήνης από το Καμάρι Μαλεβιζίου, έχει τη συνταγή της, την οποία την μοιράζετε μαζί μας με πολύ αγάπη και χαμόγελο.
Αυτό το χαμόγελο που μόνο οι Κρητικές γιαγιάδες ξέρουν να χαρίζουν απλόχερα.
Πάμε λοιπόν να την θαυμάσουμε μαζί και στο τέλος θα πάρουμε μπόνους την συνταγή.
Τα κουλουράκια της γιαγιάς Ειρήνης από το Καμάρι Μαλεβιζίου
Υλικά
- 4 ποτήρια λάδι
- 1 μισή ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια χυμός πορτοκάλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κοφτό κ.γ γαρύφαλλο
- 1 κοφτό κ.γ Κανέλλα
- 2 Μπέικιν πάουντερ
- Περίπου 1μισή κιλό αλεύρι και Σουσάμι καβουρντισμένο
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και χρόνια πολλά και καλά στην γιαγιά Ειρήνη που μας γλύκανε με την συνταγή της.