Ένα υπέροχο πιάτο!
1 ΩΡΑ + 10΄ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό καλαµάρια µικρά
1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι τριµµένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες
1 µικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκοµµένη
1 κ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
1/2 φλιτζ. του καφέ κουκουναρόσπορους
1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας
1 ποτήρι του νερού ρύζι
1/2 φλιτζ. του καφέ µαύρες σταφίδες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Πλένουµε και καθαρίζουµε τα καλαµάρια και ψιλοκόβουµε τα κεφάλια.
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το µισό ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τα ψιλοκοµµένα κεφάλια των καλαµαριών, τον µαϊντανό, τον άνηθο, τους κουκουναρόσπορους, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας συχνά µε µια σπάτουλα. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουµε το ρύζι και µισό ποτήρι νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά και προσθέτουµε τις σταφίδες.
Γεµίζουµε τα καλαµάρια µέχρι τη µέση και κλείνουµε το άνοιγµά τους µε οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούµε σε µια µεγάλη κατσαρόλα, περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει µέχρι τα καλαµαράκια και το ρύζι να βράσουν και το φαγητό να µείνει µε το λάδι του.
Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης