Η πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Λένα Ηγουμενάκη βρέθηκε καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και μίλησε για τα μυστικά της Κρήτης για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Από το κρητικό τραπέζι που έστρωσε ο σύλλογος του Κρητικού Φεστιβάλ της κρητικής κουζίνας δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η παραδοσιακή ρακή, οι χοχλιοί οι μπουμπουριστοί, η Μαραθόπιττα αλλά και οι μαντινάδες για τον οικοδεσπότη Νίκο Ευαγγελάτο.
Ο σύλλογος του Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας
Σκοπός του συλλόγου του Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας , είναι η ανάδειξη και η προβολή της ιδιαίτερης λαϊκής παράδοσης, των προϊόντων και της αυθεντικής κουζίνας κάθε περιοχής της Κρήτης.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2013 απο τον Πολιτιστικό σύλλογο των Αποστόλων Πεδιάδος αλλά και τους όμορους Πολιτιστικούς συλλόγους που το στήριξαν από την αρχή, καταγράφοντας παλιές επιτυχημένες συνταγές, από κάθε γωνιά της Κρήτης, γι αυτό και ο σύλλογος έχει ταυτιστεί με την διατροφική και γευστική κουλτούρα αυτού του τόπου, έτσι όπως αυτές διασώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων από γενιά σε γενιά.
Οι γιαγιάδες τις μετέδιδαν στις κόρες και εν συνεχεία οι κόρες στις εγγονές. Η επιβίωση τους όμως οφείλεται κυρίως στην διαχρονική τους αξία, η οποία τις συντηρεί στην καθημερινότητα του κρητικού νοικοκυριού και τα τελευταία χρόνια έχουν αναγνωριστεί και διεθνώς, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας το πρότυπο της Κρητικής Διατροφής.
Σύλλογοι από κάθε γωνιά της Κρήτης, μας ταξιδεύουν γευστικά κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ με συνταγές που τις συνοδεύουν ήθη και έθιμα, Πολιτισμικά και λαογραφικά στοιχεία, οι οποίες αναδεικνύουν τη διατροφική κουλτούρα του τόπου μας.
Δυστυχώς λόγω του κορονοιού το 2020 δεν είχαμε το αγαπημένο Φεστιβάλ της Κρητικής Κουζίνας, όμως ελπίζουμε το με το τελείωμα της πανδημίας, να ενωθούν ξανά οι αγαπημένες γεύσεις της Κρήτης σε αυτό το μοναδικό Φεστιβάλ γεύσεων .
Δείτε την κ Ηγουμενάκη να αποκαλύπτει τα μυστικά της Κρήτης για το σαρακοστιανό τραπέζι