20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4-5 άτομα
6 αυγά
1 κ.σ. γιαούρτι
150 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
300 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, όλα τα τυριά και το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα.
Μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 5΄-7΄ και από τις δύο πλευρές (μόλις σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου να ψηθεί και από την άλλη).
Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tips
– Η φριτάτα μπορεί να γίνει με όποιο ζυμαρικό μας έχει περισσέψει, μακρύ ή κοντό.
– Μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και με σοταρισμένα λαχανικά, ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα αγαπημένα μας τυριά.
Συνταγή – φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη