ΥΛΙΚΑ
2 τεμάχια κότσι χοιρινό 600-700 γρ. το καθένα
8 φέτες μπέικον, χοντροκομμένες
400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. πελτέ
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο, καθαρισμένα
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
100 ml κόκκινο κρασί
50 ml κονιάκ
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας 180°C στον αέρα.Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, χωρίς καθόλου λάδι, βάζουμε το μπέικον, το σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό και το βάζουμε μέσα σε μια γάστρα.Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας για 3 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τα κότσια και τα βάζουμε στη γάστρα.