Όταν το ψωμί είναι φρέσκο δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί και το κυνηγούν όλοι.Σε αντίθεση με το μπαγιάτικο, το οποίο δεν το θέλει να το φάει σχεδόν κανείς και όλοι το αφήνουν.
Το μυστικό βρίσκεται στην έξτρα υγρασία που έχει το φρέσκο ψωμί.
Για να γίνει το μπαγιάτικο ψωμί και πάλι φρέσκο δεν έχετε παρά να κάνετε :
1. Βρέξτε ελαφρώς το μπαγιάτικο ψωμί.
2. Αφού υγρανθεί βάλτε το στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά πάνω στη σχάρα.
3. Καθώς το νερό μετατρέπεται σε ατμό εισχωρεί στο εσωτερικό του ψωμιού και το κάνει μαλακό,και η κόρα του θα γίνει και πάλι τραγανή.