Σπιτικό ψωμί με σταφίδες, που αποτελεί μία από τις πολύτιμες τροφές για την υγεία.Άλλωστε οι σταφίδες είναι καλή πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες και ανόργανες ουσίες
Υλικά
1 κιλό αλεύρι άσπρο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 2 κουταλιές της σούπας μέλι αν θέλετε
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
3/4 φλυτζανιού σταφίδες
1 και 1/2 περίπου ποτήρια του νερού νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες. Το νερό βάζουμε πρώτα το ένα ποτήρι και το αλεύρι.
Τα ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφού είναι έτοιμο το ζυμάρι προσθέτουμε τις σταφίδες και τις πλάθουμε να πάνε παντού.
Πλάθουμε τρία σταφιδόψωμα και τα βάζουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, αφού τα σκεπάσουμε για μια ώρα περίπου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τα ψήνουμε περίπου 45 με 50 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα.