Οι πατάτες είναι ανθεκτικές κι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αρκεί να τις αποθηκεύετε σωστά.Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής και ευρωπαϊκής διατροφής και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.
Για να διατηρηθούν σωστά:Επιλέξτε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, το οποίο αερίζετε και δεν είναι εκτεθειμένο στο φως. Επίσης, αποφύγετε να αφήνετε τις πατάτες μέσα σε πλαστική σακούλα.
Με αυτό τον τρόπο οι πατάτες θα διατηρηθούν φρέσκες χωρίς να πρασινίσουν ή να βγάλουν φύτρες.
Υπάρχει όμως ένα κόλπο που διασφαλίζει ότι οι πατάτες θα παραμείνουν σκληρές και δεν θα μαλακώσουν.
Ποιο είναι αυτό; Προσθέστε ένα μήλο ανάμεσα στις πατάτες.
Μήλο στις πατάτες
Το αέριο αιθυλενίου που παράγουν τα μήλα, εμποδίζει τη βλάστηση των πατατών. Δεδομένου ότι τα μήλα προκαλούν επίσης πολύ γρήγορη ωρίμανση άλλων φρούτων και λαχανικών, η αποθήκευσή τους μακριά από αυτά είναι καλό και για τα υπόλοιπα προϊόντα.
Μάλιστα στο America's Test Kitchen έκανε το σχετικό πείραμα: αποθήκευσε ένα μεγάλο μήλο με πατάτες και μετά από οκτώ εβδομάδες εξακολουθούσαν να παραμένουν σφιχτές χωρίς να έχουν βγάλει φύτρες. Αντίθετα, οι πατάτες στις οποίες δεν είχε προστεθεί μήλο, μαλάκωσαν και ήταν ζαρωμένες.