Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 60 γρ. πελτέ ντομάτας
- 20 ml νερό
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 λουκάνικο ξιδάτο
- 4 αυγά
- θρούμπι ή ρίγανη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να προχωρήσετε στην παρασκευή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1:
Καθαρίστε τις πατάτες σε τρεχούμενο νερό χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγάρι, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
Ψήστε τις πατάτες στον φούρνο για περίπου 70 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2:
Σε ένα μπολ, αραιώστε τον πελτέ ντομάτας με λίγο νερό και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Βρέξτε τις πατάτες με τον αραιωμένο πελτέ, έτσι ώστε να κολλήσει πάνω τους.
Τηγανίστε τις πατάτες σε λάδι μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς σκούρο χρώμα.
Αφαιρέστε τις πατάτες από το τηγάνι και αφήστε τις να στραγγίσουν.
Βήμα 3:
Σε ένα καθαρό τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το ξιδάτο λουκάνικο που έχετε κόψει σε ροδέλες.
Προσθέστε λίγο από το πελτέ που έχει περισσέψει από τις πατάτες.
Σπάστε τα αυγά στο ίδιο τηγάνι και σκεπάστε τα με καπάκι για περίπου 2 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίστε με θρούμπι ή ρίγανη.
Τώρα, οι πατάτες σας είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Απολαύστε τις