Ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού είναι το γλυκό καρότο.
Υλικά
Καρότα:Όσα κιλά είναι τα καρότα τόση ακριβώς ζάχαρη θα χρειαστούμε
Νερό:4 ποτήρια νερού στο κιλό
3 κ.σ λεμόνι
2 βανίλιες.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καρότα και τα ξύνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κόβουμε τα καρότα μας σε λεπτές, σχετικά λωρίδες και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
Τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό για 15-20 λεπτά περίπου και ξαφρίζουμε τον αφρό που βγαινει.Πριν ρίξουμε τη ζάχαρη τα δοκιμάζουμε άν έχουν βράσει.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 30 λεπτά ξαφρίζοντας συνέχεια.
Κοιτάμε αν έχει δέσει το σιρόπι και ρίχνουμε στο τέλος τις 3 κουταλιές σούπας λεμόνι και τις 2 βανίλιες.
φωτό:pixabay