Η συνταγή για σουπιές με σπανάκι είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα.
Υλικά
1 kg σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
6-8 φρέσκα κρεµµυδάκια με τα φύλλα τους
1 kg σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι µάραθο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού πρώτα καθαρίσουμε και πλύνουμε τις σουπιές, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, διατηρώντας το μελάνι τους στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις σουπιές χωρίς λιπαρή ουσία και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
Όταν αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, και τα ξερά, ψιλοκομμένα κρεμμύδια.