30 ΛΕΠΤΑ + ΑΝΑΜΟΝΗ | ΕΥΚΟΛΟ
Το θρεπτικό µπρόκολο µπαίνει στο πιάτο µας µέσα από µια ελαφριά και ιδιαίτερα νόστιµη συνταγή, γεµάτη αρώµατα και γεύση!
Υλικά για 4-5 άτομα
500 γρ. χοιρινή σπάλα, σε λεπτές φέτες
2 πράσα, σε ροδέλες
2 καρότα, σε λεπτές λωρίδες
1 µπρόκολο, σε µπουκετάκια
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
ρύζι basmati βρασµένο, για το σερβίρισµα
1 κ.σ. σουσάµι
µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για τη μαρινάδα:
1 κ.σ. µέλι
30 ml σάλτσα σόγιας (soya sauce)
30 ml κρέµα βαλσαµικού ξιδιού
1 ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριµµένο
1 ½ κ.γ. κορνφλάουρ
150 ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωµένο
Εκτέλεση
Μαρινάδα: Σε ένα µπολ χτυπάµε µε έναν αυγοδάρτη το µέλι, τη σάλτσα σόγιας, την κρέµα βαλσαµικού, το τζίντζερ, το κορνφλάουρ, το νερό και το σκόρδο να οµογενοποιηθούν. Απλώνουµε τις φέτες του χοιρινού σε ένα επίπεδο σκεύος και περιχύνουµε µε τη µαρινάδα. Αφήνουµε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουµε και στραγγίζουµε το κρέας από τη µαρινάδα, την οποία κρατάµε στην άκρη.
Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τις φέτες του χοιρινού και από τις δύο πλευρές να θωρακιστούν για 7΄-8΄.
Προσθέτουµε το πράσο, το καρότο και το µπρόκολο, ανακατεύουµε για 2΄-3΄ και περιχύνουµε µε τη µαρινάδα.
Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουµε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω µοιράζουµε το κρέας µε λαχανικά, σάλτσα και πασπαλίζουµε λίγο σουσάµι.
Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη