Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με πιπεριές και κριθαράκι

5
Κοινοποιήσεις
238
Προβολές
Διαφήμιση

Ιδανική συνταγή τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα κυριακάτικο,γεύμα. Γρήγορα κεφτεδάκια κοτόπουλου, πικάντικη σάλτσα ντομάτας με σκόρδο και πιπεριές και ένα μεταξένιο-κρεμώδες κριθαράκι στο πλάι.

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Υλικά
1 κιλό κιμά γαλοπούλα ή κοτόπουλο
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι

Σάλτσα

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-2 φλιτζάνια πιπεριές κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι κάπαρη (προαιρετικά)
250γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

300 γρ. κριθαράκι
1/4 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα, κατσικίσιο τυρί ή κρέμα γάλακτος ή βούτυρο
αλάτι, παρμεζάνα και μαϊντανό για το φινίρισμα

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια: Ανακατεύουμε τα υλικά. Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ποσότητα που να σκεπάζει πάνω από τα 2/3 του κεφτέ. Μόλις κάψει βάζουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. (Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις  τα κεφτεδάκια στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.)

Σάλτσα: Βάζουμε τις πιπεριές και το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι αφού έχουμε αδειάσει το λάδι χωρίς όμως να σκουπίσουμε τον πάτο του. Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά.

Σάλτσα: Βάζουμε ξανά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη κάπαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφήνουμε να δέσει.

Κριθαράκι: Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με κάτι κρεμώδες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, παρμεζάνα και μαϊντανό

φωτό:pixabay

Πηγή: Savoir Ville

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist