Υλικά
100 γρ. φρέσκος τόνος, φιλέτο ή κομμάτι από την ουρά
3 μεσαίες πατάτες
6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή ξερό
1 κ.σ. κάππαρη
1 αυγό βρασμένο και κομμένο στη μέση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο ντρέσινγκ λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένο
Κρίταμο τουρσί για γαρνίρισμα ή
Φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για διακόσμηση
Εκτέλεση
Βάλτε τον τόνο σε αλατισμένο νερό και βράστε τον σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην ετοιμότητα του τόνου.
Αφού βράσει, αφαιρέστε τον τόνο από τη φωτιά και αφήστε τον να κρυώσει μέσα στο νερό.
Βράστε τις πατάτες σε άλλο νερό για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού οι πατάτες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τον τόνο από το νερό και στεγνώστε τον με χαρτί κουζίνας. Κόψτε τον τόνο σε μικρές μπουκιές.
Σε ένα μπολ, τοποθετήστε τις πατάτες και τον τόνο. Προσθέστε το αυγό και το κρίταμο τουρσί τα ντοματίνια την κάπαρη και το κρεμμύδι.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μαζί.
Σερβίρετε το πιάτο και προσθέστε από πάνω το κρίταμο τουρσί για γεύση και διακόσμηση.
Αυτό το πιάτο με τόνο και πατάτες είναι έτοιμο να απολαύσετε! Μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά και τις ποσότητες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.